Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK NOVALJE

'Stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo'

zrće
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
28.06.2017.
u 11:26

U pismu stoji i kako su stanovnici 'bespomoćni pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti'.

Novalja na Pagu poznata je kao mjesto na koje dolaze mladi željni zabave i dobrog provoda. Svake godine sve više ljudi dolazi na popularno 'Zrće' i čini se kako lokalni stanovnici imaju dosta zamjerki zbog ponašanja dijela gostiju.

Konkretno, radi se o dijelu ''mladih gostiju iz Engleske'', navodi gradonačelnik Novalje Ante Dabo. On je na Facebooku preko službene stranice Grada Novalje upozorio kako je stanje reda i sigurnosti ozbiljno ugroženo.

U pismu stoji i kako su stanovnici 'bespomoćni pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti'.

zrće
1/13

Pismo prenosimo u cijelosti:

'Poštovane sugrađanke i sugrađani,

prolazeći ovih dana ulicama našeg grada, obilazeći okolna mjesta, slušajući iskustva i doživljaje naših sugrađana i da ne nabrajam dalje, u meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske. Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu.

Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara koje koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo.

Pitam se kao gradonačelnik, mogu li se ti isti mladi nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili promptno i strogo kažnjeni?

Prije više godina jednom sam rekao da čovjek može ostati, ne daj Bože bez zdravlja, posla ili krova nad glavom, ali da je još uvijek biće vrijedno svakog poštovanja, ali kad se dovedemo u situaciju da moguće izgubimo ljudsko dostojanstvo koje nam svima po rođenju pripada, onda se postavlja pitanje kolika je tome cijena i da li „njegovo veličanstvo“ koje je otisnuto na komadu papira a zove se euro, da li ono može zamijeniti sve one temeljne vrijednosti koje smo naslijedili od svojih predaka… 

Stoga se kao gradonačelnik ispričavam svim svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni', stoji u pismu.

Komentara 6

Avatar __MAX__
__MAX__
13:14 28.06.2017.

Mjestani izgleda hoce "i pare i jare". Najradije bi da ovi turisti ostave novac i da se ne cujunili jos bolje da odmah odu.

Avatar Verum
Verum
12:41 28.06.2017.

bio sam par puta na zrcu i okolnim plazama. gradonacelnik zeli biti *** i posten,odlucite se vise sto zelite. mladi iz evrope zele slobodu i provod a na vama je da vi odluciti sto vi zelite u zrcu i blizoj okolici. ako zelite mirne goste onda vam takva treba biti i ponuda alo zelite mlade i bogate turiste onda im morate pruziti prostor za njihovo ludovanje.cini mi se da bi vi i ovce i novca a to ne ide.

MA
medjimurec_at
11:47 28.06.2017.

Ma mogao bi gradonacelnik zabranit za pocetak svim strancima da mu dolaze, pa onda kontinentalcima , balkancima -ono svima koji bi se po njegovom misljenu mogli "neprimjereno " ponasati . Neka svi oni lijepo posalju novce a za ostalo boljelo bolje da i ne dolaze ( otvorit ce racin u banci za to). Svaka cast gradonacelnice , treba se vratit prirodi , setat ovce i gledat kamen .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije