Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan sjećanja

'Stanimirović je nazočio odvođenju ranjenika iz vukovarske bolnice'

'SLAVONIJ  05.05.2008. VUKOVAR - Vojislav Stanimirovic, predsjednik SDSS-a BRANIMIR BRADARIC'
''
07.11.2012.
u 12:33

Njegova uloga u Domovinskom ratu, barem što se tiče hrvatske strane, nikako ne može biti pozitivna, bez obzira na to što ga se spominje u procesu mirne reintegracije, kaže Antun Ivanković

Informacija da bi Vojislav Stanimirović uz Milorada Pupovca mogao posjetiti Vukovar 18. studenoga i odati počast poginulima u ratu, uznemirila je javnost. Naime, iz Udruge dr. Ante Starčević Tovarnik kažu kako Stanimirović nije prihvatljiva osoba koja bi odavala počasti poginulima u Vukovaru.

– Njegova uloga u Domovinskom ratu, barem što se tiče hrvatske strane, nikako ne može biti pozitivna, bez obzira na to što ga se spominje u procesu mirne reintegracije – ističe predsjednik udruge Antun Ivanković. Dodaje kako danas, 21 godinu nakon srpskog zločina, "imamo potpuno drugačiju priču o Stanimiroviću te njegovoj ulozi u ratnim zbivanjima u Tovarniku, Lovasu i Vukovaru".

– Dana 20. studenog 1991. dr. Vojislav Stanimirović, koji je u to vrijeme bio rezervni oficir JNA na dužnosti "šef sanitetske službe i glavni za zdravstvenu zaštitu za područje zapadnog Srijema", nazočio je odvođenju ranjenika iz vukovarsku bolnicu. O tome svjedoči bolničarka, redovnica sestara sv. Križa s. Ida Ana Zdravčević, koja i danas radi u vukovarskoj bolnici. Zbog toga ju je, svjedoči ona, jednom verbalno napala supruga dr. Stanimirovića za njihova slučajnog susreta u Vukovaru. Ona i danas ostaje pri svojemu iskazu jer joj je tada dr. Vojislav Stanimirović, prisjeća se tih trenutaka u podrumu bolnice, pomalo iznenađen i zbunjen zbog njene nazočnosti, pružio čak i ruku – kažu u udruzi.

Zbog toga ne žele da se Stanimirović nalazi ni u kakvom protokolu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

>> Udruga iz Tovarnika traži novu istragu o Stanimiroviću

Komentara 117

PA
patria
14:10 08.11.2012.

08.11.2012. u 13:37h Drug Rista je napisao/la: --------------------------------------------------------------- Tuđman je vrlo dobro znao da pretstoji otvorena srpska oružana agresija i vrlo dobro je znao da Hrvatska po pitanju vojne moći veoma loše može parirati srpskoj strani koja je praktički prisvojila cjelokupni arsenal nekadašnje "zajedničke" JNA. Tuđman je zato na razne načine odugovlačio, taktizirao i kupovao vrijeme, na sve moguće načine je nastojao to iskoristiti za organizaciju i naoružavanje jezgre buduće hrvatske vojske koja je stvarana iz policijskih jedinica. No znao je i da nema vremena u nedogled, isto tako su pomalo padale i maske sa srpske politike i bilo je nužno spreman dočekati otvoreno izbijanje agresije prije nego snage tvz. JNA sa svojim ključnim arsenalom teškog naoružanja ne uspiju zauzeti sve povoljne početne napadne pozicije u početku prikrivajući svoje prave ciljeve taktikom navodnoga "razdvajanja sukobljenih strana" kada su orkestrirano počeli usklađeni incidenti od strane srpskih paravojnih formacija. Zbogom @Rista i nekome drugome ubuduće prodaji svoje priče.

JV
j.vojvoda
13:08 07.11.2012.

Cetnik, koji se borio za stvaranje velike srbije ali u JNA uniformi. Sramota za sve nas. Vec davno je trebao biti iza resetaka.

BL
Blasko
08:49 08.11.2012.

Cedo;Karambita:po tvome hrvati su masakirali vukovarske zarobljenike i pjevali kroz Vukovar;Slobo salji nam salate bice mesa klacemo hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije