Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN U HAC-u

Stanić: Direktor Krapljan HAC je oštetio za 790.000 kuna

krapljan
Nikola Čutuk/Pixsell
04.03.2010.
u 21:51

Stanić tvrdi i da je Krapljan dva dana bio u HV-u za otpremninu od 209.000 kn, on se brani da je morao, jer bi bio nečasno otpušten

Mijat Stanić, zaposlenik Hrvatskih autocesta i predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata, podnio je DORH-u kaznenu prijavu protiv Željka Krapljana, zamjenika direktora Sektora održavanja u HAC-u, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a.

– Prijavu sam podnio zbog osnovane sumnje da je u razdoblju od 2002. godine do danas, uz pomoć nepoznatih osoba koje su mu to omogućile, oštetio državni proračun i Hrvatske autoceste za više od 790.000 kuna – kaže sindikalist Mijat Stanić.

Ističe da se Željko Krapljan, suprotno pravilniku HAC-a, koristio službenim automobilom i u vrijeme slobodnih vikenda i godišnjeg odmora, prešavši 15 tisuća kilometara i oštetivši HAC za 36 tisuća kuna.

– Zatražio je i dobivao naknadu za odvojen život koju je zadržao i kada su istekli razlozi za taj dodatak – tvrdi Mijat Stanić koji je prijavio i da je Krapljan, kao saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice, između 30. i 31. prosinca 2003. godine prekinuo radni odnos u Saboru i zaposlio se u Ministarstvu obrane.

Odobren mu je dvodnevni prekid radnog odnosa, ali istodobno nije svoj mandat stavio u mirovanje. U ta dva dana Krapljan je bio i saborski zastupnik i djelatni vojnik HV-a. Umirovljen je drugi dan, 31. prosinca 2003. godine, uz časni otpust s pravom na invalidsku mirovinu i otpremninu od čak 209.716 kuna koja mu ulazi u izračun mirovine.

– Time si je Krapljan osigurao otpremninu, veću mirovinu i šest saborskih plaća – kazuje Stanić. Krapljan opovrgava navode iz prijave o nepridržavanju pravila HAC-a, a postupak u Saboru iz 2003. godine tumači potrebom da se vrati u MORH i dobije časni otpust, a da to nije učinio, dobio bi nečasni i ostao bez otpremnine.

Komentara 1

ČR
črnivrh
10:56 06.03.2010.

Ajmo pretjerat pa reć da je prosjećna plaća u RH 6000 kn, to godišnje daje 72 000 kn. Znači 11 godina treba da se zaradi 790 000 kn, a da se ušpara ta lova prosječnom čovjeku bi vjerovatno trebalo 40 godina. Evo računice - uzmite mu sve i dajte 40 godina zatvora, pa da vidimo ko je slijedeći na redu. Kakav ljudski otpad... Fuj !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije