Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE PUNO SMEĆA

Susjed iz pakla: 'Najgore zaudara smrad izmeta, pojavili su se žohari, štakori...'

Makarska, turistički grad podno Biokova
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
25.09.2019.
u 18:31

Komunalni redari su više puta uručivali naloge za uklanjanje krupnog otpada i ostalog smeća stanaru makarskih Dugiša, a nedavno su mu izrekli i novčanu kaznu jer nije uklonio brdo dasaka.

Prema pričama stanara s makarskog Dugiša, život kraj susjeda koji u prizemni dio zgrade donosi krupni otpad pravi je pakao. 

- Nepodnošljivo nam je. Od smrada, i to posebno ljeti, ne možemo izići ni na balkon pa uvijek moramo zatvarati prozore. Sve je puno smeća, a najgore zaudara smrad psećeg izmeta pa su se uz žohare pojavili i štakori, a ispred zgrade se igraju naša djeca. Ne znamo više kome bismo se obratili. Kad dođu komunalni redari, "susjed iz pakla" tu i tamo ukloni smeće i takva agonija traje već dvije godine, i to u prizemlju zgrade koje je vlasništvo svih stanara i čiji je dio uzurpiran i ograđen drvenom ogradom. Ovakav užas više ne mogu trpjeti pa mi dođe da prodam stan i odselim se negdje drugdje – izjavio je ljutit susjed za Slobodnu Dalmaciju. 

Osim što donosi krupni otpad, susjed na kojeg se žale roštilja u dvorištu zbog čega njegovi susjedi od dima ne mogu disati. Susjedi pričaju kako sada ima samo jednog psa koji vrši nuždu u dvorištu jer su mu ostale oduzeli komunalni redari u suradnji s veterinarskim inspektorom.

Nezadovoljni zbog situacije, susjedi su išli i kod gradonačelnika Jure Brkana no ništa se, prema njihovim riječima, "pomaknulo s mrtve točke".

- Ma to je nepodnošljivi smrad, i prije par dana se štakor iz zajedničke površine, koju je samoinicijativno ogradio, uspeo do drugog kata i došao susjedu na balkon. Nered se nalazi na javnoj površini koja je u vlasništvu zgrade i ovo smeće se hitno mora ukloniti jer ćemo svi oboljeti i zaraziti se – izjavio je drugi susjed. 

Komunalni redari su više puta uručivali naloge za uklanjanje krupnog otpada i ostalog smeća stanaru makarskih Dugiša, a nedavno su mu izrekli i novčanu kaznu jer nije uklonio brdo dasaka.Ukoliko se ne sredi stanje u dvorištu, u krajnjem slučaju, čišćenje će djelatnici "Makarskog komunalca" zbog težine situacije, piše Slobodna Dalmacija. 
 

Komentara 5

Avatar strasnifiki
strasnifiki
18:53 25.09.2019.

imam ja takvog susjeda debila na Peljescu. Samo ovaj zagađuje uz more, jer je javno dobro. i sam izgleda kao da je dio otpada...nema tu pomoći

DV
dvorskaluda
19:12 25.09.2019.

Susjed u prizemni dio - njihove zgrade - donosi smeće? Ili susjed živi u prizemlju i tu skuplja svoje smeće? Kako bilo, nemaju ništa s time novine ni policija; odvjetnika i tužbu za iseljenje. Ne mogu vjerovati da ljudi nisuisu od policije niti komunalaca, dobili uputu kamo da se obrate i kome da se obrate!

GR
gragakarlovac
19:06 25.09.2019.

a kako to sada? ja sam mislio da su samo stranci stoka a mi savršeni narod koji treba żivjeti skupa i ne dozvoliti druge nacije da nam pokvare savršenu drzavu? ovaj Hrvati više lići na 'crack head' iz neke zapadne drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije