Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometna nesreća

Stanari Klaićeve o Ladićevu sudaru: Semafori loše usklađeni

\'05.09.2010.,Zagreb - Prometna nesreca na raskrizju Klaiceve i Kaciceve ulice. U nesreci je ozlijedjeno petero osoba, a sudionik nesrece bio je i izbornik mlade nog. reprezentacije Hrvatske Drazen La
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
06.09.2010.
u 20:00

Dok se na jednom semaforu iz zelenog prebacuje na žuto, automatski na drugom ide iz crvenog u žuto, bez ikakve stanke, tvrde stanari u Klaićevoj ulici

To zeleno malo kasni u odnosu prema ostalim semaforima na zelenom valu, moguće je da su momci ušli na žuto – ispričao je jedan susjed kojeg je u 1 sat u noći probudio snažan prasak na raskrižju Kačićeve i Klaićeve koji se začuo kada su se sudarili petorica mladića u Renault Cliju zadarskih registracija i Dražen Ladić, izbornik mlade nogometne reprezentacije u Mercedesu E320.

– To bi značilo i da je Ladić ušao na žuto – dodao je susjed. Tri djevojke, koje su se vozile od 30-ak do 50-ak metara iza Renaulta, rekle su policiji, neslužbeno doznajemo, da je vozač Renaulta ušao na zeleno svjetlo na semaforu.

>>Ladić: Kunem se da sam prošao kroz zeleno svjetlo na semaforu!

"U šoku se dizao s ceste"

Dvojica mladića, 16-godišnjak i 17-godišnjak, koji su najteže ozlijeđeni, danas su se oporavljali u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici.

– Stanje oba pacijenta bolje je nego jučer te su izvan životne opasnosti iako imaju višestruke teške ozljede. U Jedinici su intenzivnog liječenja te se i dalje motre njihove vitalne funkcije – rekao je ravnatelj Ante Muljačić. Susjedi, koji su pohitali pomoći unesrećenim mladićima, govore o stravi iako baš i nisu iznenađeni jer je ovo, rekli su, samo još jedan u nizu užasnih sudara kojima su svjedočili proteklih godina na raskrižju koje nazivaju "crnom točkom".

– Kad sam se spustio, ni jauka nisam čuo. Mladići su bili tihi kao ribe. Jedan je ležao bez svijesti na cesti, a drugi se u šoku dizao i spuštao dok mu nismo rekli da ostane na podu. Jednog su vatrogasci "čupali" iz automobila – ispričao je susjed.

>>Pogledajte u našoj grafici rekonstrukciju prometne nesreće

Bilo je i 50 nesreća

Stanari obližnjih zgrada požalili su se da je ovo samo jedan u nizu krvavih sudara na kobnom raskršću, a neki od njih pamte, rekli su, i 50 nesreća u 15 godina!

– Jedan je mladić izletio kroz prozor, a glavom je udario u tu istu žardinijeru kafića, koja je uništena u subotnjem sudaru. I danas imam sliku u glavi njegove razmrskane lubanje i rasutih ostataka po ulici – rekao je susjed.

U još jednom stravičnom sudaru dvaju policijskih automobila jedan od njih "pokupio" je dvije djevojke koje su na pločniku čitale novine. Štićenica obližnjeg učeničkog doma poslije 64 dana u komi preživjela je, a kako doznajemo, roditelji, usprkos odvjetnicima, nikada nisu pronašli krivca za tu nesreću.

Zadnju riječ u ovoj priči imat će prometni vještaci, koji će ustanoviti tko je prošao na koje svjetlo na semaforu te koliko su sudionici prometne nesreće brzo vozili.

Komentara 38

CH
chemica
21:48 06.09.2010.

Što će sad, optužiti semafor? Savršen krivac. Nit mu možeš suditi, nit mu možeš oduzeti vozačku. Štetu, naravno, možeš naplatiti i to MASNU. Od onog tko ima najviše para. Grada Zagreba, odnosno \"holdinga\". Hm, mnogi odvjetnici se već oblizuju.

KU
Kalimero_U_Zagrebu
08:29 07.09.2010.

Evo prilike za PRAVO NA GRAD da se iskaže! Baš me zanima hoće li Urša Raukar & Co. i u vezi s ovim organizirati prosvjede... ili im se za živote ljudi živo fućka... jer semafore na tom križanju nije postavioio Tomo Horvatinčić... ?????????? Ajmo Uršice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JU
Jurek
06:11 07.09.2010.

A to nisu jedini takvi semafori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije