Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIO PROMJENU

Stan od 80 kvadrata u Zagrebu procijenio na 184 tisuće kuna: 'Nisam prije to detaljno gledao'

Nenad Stazić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
22.02.2020.
u 13:13

Promjena u siječnju i veljači ove godine, u usporedbi s krajem prošle, ima popriličan broj zastupnika

Imovinske kartice, nelogičnosti u njima, novi kvadrati, krivi iznosi vrijednosti nekretnina... posljednjih dana pune stupce medija. Neki zastupnici u prva dva mjeseca ove godine nadopunjuju i ispravljaju svoje imovnske kartice.

SDP-ov Nenad Stazić u svoju imovinsku karticu prije tri mjeseca upisao je da je suvlasnik stana od 80 kvadrata u Zagrebu, vrijednog 184 tisuće kuna, odnosno niti 25 tisuća eura. Taj je stan u kartici iz 2012. bio procijenjen na 1,2 milijuna kuna, a Stazić je objavio i novu imovinsku karticu prije otprilike tjedan dana u koju je napisao da je 80 četvornih metara ipak vrijedno 1,776.000 kuna. 

"Ova cifra između je glupost, greška je to. Ne znam kako je do nje došlo, ali čim sam je primijetio, ispravio sam je", rekao je za Večernji list Stazić, kojemu je, bome, trebalo neko vrijeme da omašku zapazi jer iznos od 184 tisuće kuna za stan uredno stoji u svih šest imovinskih kartica koje je SDP-ovac predavao od 2016. pa zaključno s 2019. godinom. 

"Nisam prije to detaljno gledao", kazao je Stazić koji je i objasnio da predmetnih 80 kvadrata ima u suvlasništvu s bivšom suprugom, a stan je, s obzirom na lokaciju, sad procijenio na otprilike tri tisuće eura po četvornom metru. 

Video: Škola ispunjavanja imovinske kartice

Komentara 114

GA
Gajger
13:21 22.02.2020.

Kada Kujundžić upiše nižu vrijednost nekretnina u svom vlasništvu onda je to lopovluk, kada to isto učini Stazić, onda je to "omaška". Jer općepoznato je da su SDP-ovci poštenjačine.

Avatar Amasonka
Amasonka
13:38 22.02.2020.

Možda je procjenjivao po Brijunskom cjeniku

CE
CEOsvemira
13:38 22.02.2020.

"Omaška" novinaru?! Molim lijepo konzultirati lektore kad već sami ne znate hrvatski jezik. A sad o drugu staziću - znači kod njega je to greška, a kod političkih oponenata je to lopovluk. Zanimljivo. Doduše, kad si čovjek spije obično svee vidi višestruko, no kod njega je obrnuta situacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije