Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teslino gnijezdo

Stala izgradnja luksuznog ličkog resorta: Pojavio se problem zbog kojeg im nedostaje pet milijuna eura

Foto: T-nest
1/11
28.01.2022.
u 09:32

Najveći problem ove kolosalne turističke investicije u lički elitni turizam bilo je umjetno jezero koje je gubilo vodu. Nekoliko izmjena projekata odnijelo je milijune, a do sada je uloženo 10 milijuna eura

''Teslino gnijezdo'' u Lovincu trebao je biti najluksuzniji lički resort poznatog investitora Gorana Štroka. Gradnja je počela prije gotovo tri godine i predviđala je ulaganje od 15 milijuna eura u luksuzne drvene kućice na umjetnom jezeru. Gradnja je na pola stala. Projekt koče financije, ali i problem koji se nije očekivao, javlja HRT.

Najveći problem ove kolosalne turističke investicije u lički elitni turizam bilo je umjetno jezero koje je gubilo vodu. Nekoliko izmjena projekata odnijelo je milijune, a do sada je uloženo 10 milijuna eura. Kraj je još daleko, no Lovinčani ne gube nadu.

– Ako se sve to napravi kako treba, ja ne znam bi li u Europi postojalo nešto bolje od toga – ističe Vojo iz Lovinca.

– Mi i naša djeca imali bismo priliku za zaposlenje i to bi nam jako puno značilo – dodaje Ankica iz Lovinca.

>> FOTO Luksuzni resort Teslino gnijezdo

1/11

Projektom je predviđeno 70 većih i manjih vila uz dva restorana, a sve maksimalno održivo i pogonjeno zelenom energijom. Posao bi ondje našlo 70 radnika, no zapelo je kod zatvaranja nove financijske konstrukcije.

– Mi smo se nažalost približili cifri od 25 milijuna i sad je tih pet milijuna problem. Mislim da je HBOR izgubio apetit da nas nastavi pratiti – rekao je investitor Goran Štrok.

Vezano uz potencijal projekta, ali i da bi se pomoglo u njegovu dovršenju, Štrok se obratio ličko-senjskom županu.

– Naravno da i dalje stojimo iza toga projekta da se realizira na ovom području i da stanemo lobistički iza svakog pozitivnog investitora, kako ovog projekta tako i ostalih na području Ličko-senjske županije, ističe župan Ernest Petry. Ako HBOR neće stati uz investitora, to ne znači odustajanje.

– Kako u životu nikad nisam gubio, ni u sportu ni u poslu, ni 40 godina u Engleskoj, 53 godine sam u braku, ja ću ovaj projekt izgurati makar umro na njemu, tvrdi Goran Štrok.

Ističe da mu je to jedan od najtežih projekata u karijeri u kojoj je pokrenuo 18 hotelskih kuća, no vjeruje da bi do kraja godine, ako se namaknu sredstva, sve trebalo biti izgrađeno.

 

Komentara 10

EK
ekoeko11
11:19 28.01.2022.

Dignuti kredit, uloži svoje nekretnine kao hipoteku, i primi se posla. Tvoj rizik, tvoja zarada. A ne od cijelog naroda uzimati novce da bi par ljudi inalo posla, i par tvrtki izvukle milijune na građenju. Isključivo privatni kapital. Država samo mora papire riješiti i to je to.

PO
pole
11:01 28.01.2022.

Investitor sin đenerala Izidora.... Glavnog ekonoma JNA..... Malom kupio stan u Londonu, pa mali Gogo imo spremačicu Indijku.... Pa šta je ono dalje bilo....

DU
Deleted user
10:31 28.01.2022.

Wow, prelijepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije