Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poskliznuli se Križe

Štakore planirali tamaniti po starome zakonu

'slavonija-29.09.09 -slavonski brod -hrvatska -  rn:deratizacija-velike stete tijekom godine prouzroce glodavci Photo: Ivica Galovic/VLM'
'Ivica Galovic/VLM'
27.09.2010.
u 09:45

Natječaj za deratizaciju i dezinsekciju proveli po jednom zakonu, no stiglo im upozorenje nadležnih da je to promijenjeno.

Križevačka vlast umjesto glodavaca i kukaca "istjerala" je – one kojima je to specijalnost! Na gradskoj je internetskoj stranici objavljeno da se natječaj za povjeravanje komunalnih poslova deratizacije i dezinsekcije na području grada, koji traje do 28. rujna – poništava. Razlog je, kako tako precizno navodi gradonačelnik Branko Hrg, da "deratizacija i dezinsekcija nisu i ne mogu biti komunalna djelatnost po Zakonu o komunalnom gospodarstvu,nego po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti". S obzirom na to da je baš Hrg, prema ovlastima, raspisao natječaj, to se nameće zaključak da je pogriješio on, ili prije gradske stručne službe zadužene za izradu natječajnih dokumentacija, a koje inače često dobivaju lovorike baš za svoju – stručnost. Pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo drži da i nisu pogriješili!

– Objavljen je natječaj kao i dosad, kada nam se javila HUDDD, udruga za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju i upozorila da smo radili pogrešno. Sad ga moramo provesti po Zakonu o javnoj nabavi, pa formalno možemo izabrati ponuđača usluge, ali onda svake godine (od četiri, koliko traje ugovor), dogovarati cijenu. Mi time, da tako kažem, kvalitetno nazadujemo. Sada od Zavoda za javno zdravstvo, koji inače provodi nadzor nad time uvode li se otrovne meke za štakore ispravno, moramo dobiti operativni plan i onda raditi novi natječaj – objašnjava Nervo.

Ujedno komentira da zbog pogrešno sročenog teksta Grad Križevci neće imati štete jer su i ostale jedinice lokalne samouprave činile isto. Za novi natječaj, kaže, ima vremena, jer je deratizacija tek u travnju. No, propust u natječaju, koji je, s veličinom od dvije stranice zapravo "mačji kašalj", će ipak stajati, jer se njegova medijska objava – plaća.

Komentara 1

NU
Nuvola
12:56 27.09.2010.

Haha, \"kvalitetno nazaduju\". Koji biseri od gradske uprave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije