Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
efekti vukovarske krize

Staje sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca, studenata, otkazuju se priredbe...

Učenici u Vukovaru ostaju bez plaćenoga prijevoza
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
01.04.2014.
u 12:17

Zbog pada Gradskog vijeća privremeno prestaje i financiranje programa ranije određenih proračunom, poput subvencioniranja prijevoza, stipendija, ali staju i već započeti projekti infrastrukture. Upitno je i što će biti s EU projektom izgradnje vodovoda i kanalizacije

Prvi efekti neusvajanja proračuna grada Vukovara za 2014. godinu se već mogu vidjeti, a mnogi i osjetiti na svojoj koži. Naime, na službenoj web stranici grada, www.vukovar.hr, danas su postavljene obavijesti o privremenom prekidu financiranja raznih programa.

Prema tome do daljnjega, odnosno, dok ne bude izabrano novo vodstvo grada i izglasan novi proračun s tim stavkama, zaustavlja se sufinanciranje troškova međugradskoga prijevoza za srednjoškolce, prijevoza učenika, srednjoškolaca i starijih osoba na području grada, kao i financiranje udruga i sportskih klubova.

Iz istoga razloga neće se održati ovogodišnji tradicionalni sajam cvijeća. Do daljnjega nema niti isplate stipendija, a upitno postaje i raspisivanje natječaja za program sufinanciranja ugradnje PVC stolarije i fasada na obiteljske kuće. Još uvijek se ne zna što će biti s EU projektom vrijednim 48 milijuna eura za izgradnju vodovodne mreže, odvodnje i kanalizacije kao i izgradnjom Poduzetničkog inkubatora.

Staju i neki već započeti projekti kao što je asfaltiranje i uređenje prometnica, razne manifestacije… Sva ta davanja i programi na čekanju su dok ne bude izabrano novo Gradsko vijeće i gradonačelnik.

Međutim i tada će nastavak svih tih programa ovisiti hoće li oni biti prijedlog novoga proračuna, čije se usvajanje očekuje krajem kolovoza ili tijekom rujna. 

Komentara 4

Avatar gladnijura
gladnijura
13:03 01.04.2014.

gismund............A da nije možda HDZ, koji je izričito uvjetovao izglasavanje proračuna, Sabinom ostavkom? Sabo će prije ili kasnije stradati, ali građani su stradali zbog toga sada i odmah!

GI
gismund
12:40 01.04.2014.

lijepo ih je sabo (SDP) uvalio....

HR
hrxxx111
13:56 01.04.2014.

ma glavno da se ekipa prepire i podmicuje za par fotelja a grad propada ocito je vukovar nesto gadno zgrijesio kad ga se kaznjava 24g

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije