Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORAO PAO

Srušio se vojni zrakoplov Vojske Srbije

Gružansko jezero
03.06.2010.
u 14:01

Vojni zrakoplov marke Orao iz baze u Lađevcima srušio se u jezero kod Kragujevca, a pilot je na vrijeme iskočio i zbog ozljeda je otpremljen u bolnicu

BEOGRAD -Zrakoplov Vojske Srbije srušio se danas u Gružansko jezero kod Kragujevca. Pilot, koji se uspješno katapultirao iz aviona i potom upao u jezero, prevezen je u bolnicu, javljaju srbijanski mediji. Prema izvorima agencije Beta, srušio se avion "orao" koji je poletio iz baze u Lađevcima kod Kraljeva.

Ministarstvo obrane Srbije popodne je priopćilo da je stanje majora Sobodana Jocića, pilota koji se oko podne prema zapovjedi nadređenih, katapultirao iz zrakoplova koji je bio u kvaru, stabilno i uspješno se oporavlja. Jocić je zbog nemogućnosti izvlačenja stajnog trapa na vojnom zrakoplovu "Orao" bio prinuđen napustiti aparat u rejonu Knićkog jezera kod Kragujevca, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Kako saznaje dopisnik RTS-a iz Jagodine, u Paraćinu je obavljen trenažni let nekoliko zrakoplova koji su se pripremali za predstojeći miting koji će se održati u subotu. Prilikom povratka zrakoplova na aerodrom u Lađevcima, pilot jednog od četiri lovca bombardera primjetio je da se nije zabravila lijeva noga stajnog trapa. Zbog toga je pilot dobio naređenje da se usmjeri prema Gružanskom jezeru i katapultira, što je i učinio, piše beogradski "Blic". Ovo je četvrta nesreća letjelica vojske Srbije od 2008. kada je izgubila dva zrakoplova i jednog pilota

Komentara 37

KO
kocen
22:37 03.06.2010.

Milutine to su jedini ratovi koje ste dobili.Heeej, to su bili Balkanski ratovi,1912,1913 g.Prije 100 godina hejjjjjj.prije i poslije tih ratova sve ste popušili.

UN
unknown99
23:11 03.06.2010.

milutine a danas si spominjao kako imate mocno zrakoplovstvo :) :P

udari šefa
12:01 04.06.2010.

pao Orao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije