Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKISTAN

Putnički zrakoplov sa 107 ljudi srušio se na stambenu četvrt: Pilot prijavio tehničke probleme

Pad zrakoplova u Pakistanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
22.05.2020.
u 14:50

Airbus A320 srušio se u stambenom području u blizini Karachija u Pakistanu.

Srušio se putnički zrakoplov A320 Airbus, u kojem se nalazilo 99 putnika na stambenom području u blizini Karachija, izvijestile su pakistanske vlasti. 

– Pokušavamo potvrditi broj putnika, ali inicijalna brojka je 99 putnika i 8 članova posade – izjavio je Abdul Sattar Khokhar, glasnogovornik pakistanske agencije za sigurnost avioprometa, prenosi DW. 

Operacija spašavanja je u tijeku te su na teren poslani civilni i vojni timovi spasilaca.  

 

 

Prilikom pada aviona došlo je do oštećenja stambenih zgrada. 

Prema pisanju pakistanskog medija Dawn, počele su curiti informacije o putnicima s leta. Vjeruje se kako je među njima bio direktor postaje Programming 24 News Ansar Naqvi. Potvrđeno je kako je jedan od putnika bio predsjednik Bank Punjab Zafar Masood. Prema izjavama obitelji, on je u kritičnom stanju, ali preživio je pad zrakoplova. 

Pakistanska vojska poslala je na teren helikoptere kako bi pomogli u spašavanju, dok je ministar zdravlja proglasio izvanredno stanje za sve bolnice na području Karachija. Ministar avioprometa Ghulam Sarwar izrazio je tugu i žaljenje zbog nesreće i odmah je naredio istragu uzroka pada civilnog zrakoplova.

Zrakoplov je trebao sletjeti kad se srušio pokraj četvrti grada Karachija, 3,2 kilometra sjeveroistočno od međunarodne zračne luke Jinnah, navodi BBC. 

Službe spašavanja brine i činjenica što je zrakoplov pao na stambenu četvrt i što bi i to moglo dovesti do novih žrtava.   

Prije pada aviona pilot je prijavio tehničke probleme, izjavio je za CNN glasnogovornik aviokompanije Abdullah Khan. 

– Pilot je uputio poziv za pomoć i kazao da imaju tehničkih problema. Rečeno mu je da su obje piste slobodne za slijetanje, međutim letio je oko rute za slijetanje. Molimo se za sve one čiji su životi izgubljeni.

Glasnogovornik fondacije Edhi Saad Edhi kazao je kako su prebacili 13 putnika iz aviona u različite bolnice na tom području. Isto tako, što se tiče stanovnika te četvrti u bolnicama je završilo 25-30 ozlijeđenih osoba.

Ministrica zdravlja Azra Pechuho objavila je kako je prema prvobitnim informacijama 11 mrtvih i šest ranjenih, međutim isto tako navela je kako je operacija spašavanja u tijeku i kako u ovom trenutku nisu poznate potpune informacije. 

Do pada zrakoplova došlo je samo nekoliko dana nakon što je Pakistan dopustio komercijalne letove koji su na neko vrijeme bili obustavljeni zbog pandemije koronavirusa. 

Ključne riječi

Komentara 5

AA
aabbcc
14:58 22.05.2020.

...nije poznato ima li žrtava, međutim vjeruje se da ima _pa ti sad budi ateista.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:12 22.05.2020.

Treba se baviti i novosti najaviti o brači po kulturi, jelu, djelu i vanka schengenskom statusu.

AN
.anticenzura4
13:49 22.05.2020.

Bas sam prolistala strane medije, svi se bave sobom i svojom bijedom, a najvaznije vijesti iz svijeta su im karantena od 14 dana za turiste sto ulaze u Britaniju, nitko ziv ne govori o ovoj tragediji, samo neki mediji imajuu mali clanak na dnu stranice. . Cak i u Bosni ova vijest nije prioritet, i oni se bave sobom i svojom bijedom. A u 'Rvackoj na svim portalima udarna vijest iz Pakistana, oni imaju jako bliske veze sa Bliskim istokom, zato je tomu tako, dok se citav svijet bavi svojom zemljom na koljenima, gladnima i nezaposlenima u svojoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije