Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica
Povratak na članak

Sruši li Ustavni sud arbitražu, past će i vjeronauk u školi

Slovenski Ustavni sud razmatra slovensko-hrvatski sporazum o granici, ali u Hrvatskoj su veliki izgledi da taj prijedlog uopće neće biti ni razmatran

Komentari 32

OB
-obrisani-
18:57 07.03.2010.

Ne samo da vjeronauk u skolama treba ukinuti vec crkvu treba zakonom zabraniti, jer su skolpili sraman ugovor protiv hrvatskog naroda sa zlocinackom organizacijom HDZ-a. PLJUC!

VL
QW
qwas33333
08:09 08.03.2010.

Radi se o prirodnom plinu kojeg ima dosta na tom dijelu jadrana. To se zna od kraja 80-ih kad su ameri radili istraživanja. Ova šuplja naklapanja su ionako samo za zamazivanje očiju narodu. Pitanje je samo vremena i načina da jači igrač dobije taj dio jadrana. U ovom slučaju je to Slovenija jer ima EU iza leđa. Kako su riješili da ne zaštitimo svoj dio jadrana ZERP-om tako će i ovo uzet.

VL
Avatar Jana
Jana
19:04 07.03.2010.

Titoforever strpi e malo jer kako stvari idu imati će mo umjesto veronauka uru marksizma pa češ moći pljucati do mile volje. Ti si stvarno demokratski nastrojen jer po tebi treba zabraniti crkvu i vjeru u protivnom ako se nee odreknemo naše vjere slijedi strijeljanje ili još gore stvari. Sram te bilo !

VL
Avatar comparator
comparator
19:21 07.03.2010.

Nemože neki član ustavnog zakona biti zastarjeli ili zanemaren jer je to kažnjivo djelo.Izgleda da individualno sporazumjevanje može podpisati svaki pismeni građanin i za to kazneno odgovarati samo ne predsjednik vlade i države.

VL
ST
stefj
19:37 07.03.2010.

E Tito, Tito, problem je vjeronauk, a to što je Jaca ustupila teritorij i nas pakira kao roblje u EU, to je OK?

VL
Avatar vitez
vitez
20:09 07.03.2010.

Autora ovog nepotpisanog članka treba tužiti za diskriminaciju građana Hrvatske na vjerskoj osnovi. Iz članka je razvidno da nepotpisani autor ovoga pamfleta ne može suspregnuti svoj gnjev što su Hrvati katolici i što u školama osnovnim skoro 90% djece slobodno uz pisani pristanaka pohađaju vjeronauk, a u srednjim školama oko 75% pohađa vjeronauk uz slobodni pristanak i potpis samih učenika. E sad tko je tu lud NOVINAR ili SVIJEST hrvatskog čovjeka!

VL
KA
kajinx
20:35 07.03.2010.

Da ponovimo Vlaisavljevićkine laži: \"Hrvatska se ne odriče svoga teritorija jer se sporazumom ne dogovara granični spor, rekla je Kosor dodavši kako će se sve dogovoriti u skladu s međunarodnim pravom i pred međunarodnim sudskim tijelom\".

VL
PR
Protivcenzure
20:14 07.03.2010.

eto zahvaljujući jaci spali smo na to da nas još jedino slovenski sud može spasiti od sporazuma koji je za nas štetan i znači gubitak teritorija.

VL
DU
Deleted user
20:22 07.03.2010.

Znate kako glasi ona floskula da je sudstvo neovisno od izvršne vlasti, ali suci poimenično nisu - jer su \"obješeni\" o platnu listu koju određuje izvršna vlast. E pa tako je i Vlada platila nekih 7-8 milijuna kn sanaciju zgrade i krova dotičnog suda koji bi sad kao trebao biti neovisna sudska instanca pa opozvati odnosno dovesti u pitanje krunski dragulj Kosor kojim se ona producira doma i pred EU. Da ne bi... Riješeno je to odavno kad su ih \"namirili\"! I baš kao što cijenjeni forumaš napisa dolje - sada moramo uperiti molećivi pogled u smjeru Janša ili pak Ustavni sud Slovenije da se zbrejka ta sramota kojom se toliko diči Kosor. A da ne bi mene netko napao - eno vam u arhivi HTV snimka emisije gdje ministar Jandroković otvoreno veli u emisiji: Dat ćemo manje nego što bi dali po D-R!!!

VL
BI
Birdy
20:46 07.03.2010.

slovenski Gruntovcan a glumac. Takav im je i sud, opozicija, \"parlament\" koji nam je opljackao gradane i sad su duzni 3 milijarde eura samo nama Hrvatima, struju iz nase nuklearke nam nisu slali, njihova EU okupatorska vojska sjedi na nasem vrhu na Zumberku, love ribu u nasem moru, svojataju brdo pogranicnog teritorija, blokiraju nas na ulasku u EU, a sad, iako nije nista postigla u vezi s ulaskom u EU, osim sto je slovencima poklonila arbitrazu, mada su oni bili pred zidom, Jaca ubire med kod ovaca a neprijatelj je Hrvatske koliko je to bio i Tito. ------------------ !! Hrvati OPREZ !! Na VL je zabranjeno pisanje ISTINE o Srbima i Slovencima = AGRESORIMA!! ------------------ Istovremeno dok sam ja ulogiran pod mojim nickom se javlja i Urednik VL sa sljedecim komentarom: \"06.03.2010. u 16:17h Birdy je napisao/la: ej, bre Birdy. U pravu si, ja sam srbin Pečinski. A ti meni ne veruješ da sam ja urednik na VL-u? Ja mogu bre da ti ukinem tvoj nick kad god hoču a i da ti ga kopiram. Jel vidiš bre? Pa dal ti bre znaš koja je to moč?\" VL: http://www.vecernji.hr/komentar/106031/stranica-1/ (Tog dana je jos nekoliko Hrvata primjetilo isto. Ja sam pisao u komentarima da americki Kongres proglasi genocidom i ubojstvo preko 500.000 Hrvata u 20 stoljecu, rukom srba.)

VL
BI
Birdy
20:52 07.03.2010.

Prof. Davorin Rudolf: \"Time se arbitru otvara mogućnost da utvrdi koridor ili morski prolaz koji bi omogućio Sloveniji dodir s otvorenim morem. Riječ je o koridoru od, moguće, 26 km dužine i 5,4 km širine. Ili neće biti ni podpod čijom vlašću ili, u najnepovoljnijoj varijanti, pod suverenitetom Slovenije, čime ona stječe pravo i na more, podmorje i dno. Ne mora tako biti, no za mene je dovoljno da postoji ta riskantna mogućnost pa da budem protiv sporazuma.\" premijerka J. Vlaisavljević (Kosor) je po dolasku na vlast uklonila strucnjake poput akademika Rudolfa jer je naucila ne tako davno kako treba postupati s domoljubima i domobranima kad se sprema VELEIZDAJA. Gdje je to naucila? 1991 nakon pada Vukovara u ruke vojske Republike Srbije koju je posalo Milosevic preko Dunava a koja je izvrsila agresiju na Hrvatsku i tamo pocinila na ovim prostorima nevideni zlocin, zapovjednik branitelja Vukovara \"Jastreb\" nakon izvlacenja zavrsava u zatvoru, batinan i omalovazavan lazima. Zasto? Zbog toga sto nije podrzao VELEIZDAJU! ------------------ !! Hrvati OPREZ !! Na VL je zabranjeno pisanje ISTINE o Srbima i Slovencima = AGRESORIMA!! ------------------ Istovremeno dok sam ja ulogiran pod mojim nickom se javlja i Urednik VL sa sljedecim komentarom: \"06.03.2010. u 16:17h Birdy je napisao/la: ej, bre Birdy. U pravu si, ja sam srbin Pečinski. A ti meni ne veruješ da sam ja urednik na VL-u? Ja mogu bre da ti ukinem tvoj nick kad god hoču a i da ti ga kopiram. Jel vidiš bre? Pa dal ti bre znaš koja je to moč?\" VL: http://www.vecernji.hr/komentar/106031/stranica-1/ (Tog dana je jos nekoliko Hrvata primjetilo isto. Ja sam pisao u komentarima da americki Kongres proglasi genocidom i ubojstvo preko 500.000 Hrvata u 20 stoljecu, rukom srba.)

VL
RO
RobbieSthlm
00:36 08.03.2010.

Izgleda da jedino seljaci imaju muda. Sto niste se bojali 1000 tenkova a sad se bojite neke bijedne slovenije i darujete im more na lijepe oci. Neki se nadaju novcima iz EU kase, e da vam kazem. Nema para iziz EU. Pola budzeta EU ide na poljoprivrednu potporu , ali samo starim clanicama. Znaci Hrvatskoj krompir. Sto se ostatka budzeta tice ode hrpa love na razne gluposti . Nego pitajt bugare i rumune sta su oni vidjei od EU. Odgovoj je mozda da imaju pravo da prose okolo po EU. A brodogradilista samo vi zatvarajte dok Finci svoja dotiraju kapom i sakom

VL
OB
-obrisani-
00:48 08.03.2010.

Ustav RH, Članak 2. Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv. Kako to pravnici moderno shvaćaju taj članak 2. Ustava RH? pozdrav vaš zmijicamala

VL
Avatar Juki
Juki
01:09 08.03.2010.

Samo vi lupajte po vjeri! Trakrori i svi mi ćemo se kad tad pomiriti-ali nastavite li sa svojim masonskim sranjima imat ćete 4 milijuna traktora! Strvinari!

VL
VO
virko_om
09:40 08.03.2010.

gospođo-ice Perica mješate kruške i slonove, znači neusporedivo , kakve veze ima Arbitraža s vjeronaukom u školi kada je školstvo neovisno od međunarodnih ugovora, vjeronauk u školama ne moraju pohađati oni koji ne žele, znači sloboda izbora a posljedice Arbitraže bi morali svi poštovati, ne drukajte za ukidanje vjeronauka, prepustite roditeljima da odlučuju o školovanju njihove djece a ne neki nazovi -- novinarčići ---

VL
JU
junije
10:11 08.03.2010.

virko_om - daj se raspitaj prije nego što komentiraš. vjeronauk u školi je dogovoren bilateralnim ugovorom s vatikanom, a taj ugovor je u nekoliko točaka u sukobu s ustavom.

VL
Avatar punkufer
punkufer
10:19 08.03.2010.

Agata Račan je bivša žena Ivice Račana koju je on smjestio na visoku funkciju s velikim utjecajem i dobrom plaćom . Kada ona govori o bilo čemu to radi iz komunističke pozicije i na osnovu komunističke ideologije. Ovom narodu jeje komunista i komunističkih priča pun kufer!

VL
OB
-obrisani-
10:30 08.03.2010.

Gorivo poskupljuje za 20 lipa po lirtri, PDV ide na 25% i harač se NE ukida! To je REALNOST. E da, zaboravio sam HEP-atitis 17% povećanje od 01/04... IMAMO HRVATSKU!!!!!

VL
VO
virko_om
10:36 08.03.2010.

junije, nemoj brzo čitati, ne razumiješ, Hrvatska je potpisala igovor s Vatikanom da će većinskom katoličkom narodu biti omogućen Vjeronauk u Školama ali nije obavezujući već je sloboda izbora, a \"arbitraža\" nema nikakve slobode izbora, ne može se povezivati ove dvije stvari, Vjeronauk nije obavezan za sve, značu nitko nije oštećen niti prisiljen, a vaše drukanje za njegovo ukidanje je čisto komunističko laprdanje i ispiranje mozga .....

VL
ZG
zg2012
10:42 08.03.2010.

Virko_om, nije baš točno da nema prisile za vjeronauk u školi. Recimo od njih 30 u razredu na vjeronauk ide 28: Ne misliš li da preostalo dvoje (recimo desetogodišnjaka) osjećaju pritisak okoline? Neka bude vjeronauka, ali u crkvi - tamo sam ga i ja pohađao i ne smatram da me to rješenje oštetilo nekako...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.