Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sasvim očekivano'

Srpski patrijarh Irinej: Presuda Mladiću 'vražja djela svjetskih moćnika'

Patrijarh Irinej
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
24.11.2017.
u 12:02

Patrijarh Irinej kaže kako je nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej ocijenio je presudu generalu Ratku Mladiću na kaznu doživotnog zatvora kao “sasvim očekivanu” i rekao da su to “vražja djela” koja rade svjetski moćnici, piše beogradski tisak.

“Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo učiniti. Sve se to događa jer silni svjetski moćnici rade vražja djela, a mi trpimo posljedice", rekao je poglavar SPC za današnji list “Alo”.

Patrijarh Irinej kaže kako je “nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu”. “Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini”, ocijenio je srpski patrijarh, a sunarodnjake je pozvao na slogu i jedinstvo.

Galerija: Pogledajte kako su presudu Mladiću dočekale žene u Srebrenici

Patrijarh Irinej
1/15

“S tom se nepravdom možemo boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema”, poručio je patrijarh SPC Irinej. 

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je u srijedu u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora.

Komentara 113

Avatar jest
jest
12:19 24.11.2017.

I to je Božji čovjek, čista sotona koja opravdava zlodjela druge sotone. A problem im je Stepinac koji je spašavao i Židove i Srbe i Rome. On je sramota za pravoslavlje.

RZ
Rocky.Zg
12:34 24.11.2017.

Mladić je osuđen za genocid !! I najgore moguće zločine !! Svi to znamo, postoje filmovi iz tog vremena. Znaju to i Srbi, zna to i ovaj patrijarh . I kako je onda moguće da mu ovaj “božji čovjek” i brojni Srbi daju potporu i slave ga ? To nikada neću shvatiti.

KO
koraknaprijed
12:21 24.11.2017.

I ova spodoba zaustavlja kanonizaciju Alojza Stepinca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije