Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskratili mu badnjak

Srpski ministar bez lisnice ne smije u Đakovicu za Božić

Pravoslavni Božić
Foto: ilustracija
06.01.2014.
u 15:26

Aleksandar Vulin, srpski ministar zadužen za Kosovo, nema dopuštenje kosovske policije za posjet Đakovici na Badnji dan i večer, pa smije samo u Kosovsku Mitrovicu, Peć i Gračanicu

Kosovska policija nije dopustila srpskom ministru bez lisnice zaduženom za Kosovo, Aleksandru Vulinu, da Badnji dan i večer provede u Đakovici kako je planirao i najavljivao, već može samo posjetiti Kosovsku Mitrovicu, Peć i Gračanicu, doznaju mediji u Srbiji.

Ministarstvo unutarnjih poslova Kosova priopćilo je danas kako je ministar kosovske policije Bajram Redžepi zabranio posjet Vulina Đakovici i o tome, kako se kaže u priopćenju, odluku je donio 3. siječnja. Vulin je, kako je ranije najavljeno u srpskim medijima, na Badnju večer trebao nazočiti paljenju badnjaka u manastiru Uspenje Presvete Bogorodice u Đakovici, a potom i večernjem bogosluženju, ali je gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari - Lila oštro reagirala i apelirala na kosovsku vladu, Ured EU-a u Prištini i Bruxellesu, misije Euleksa i Kfora, da ne dozvole posjet Vulina, jer, "za to nije ni vrijeme ni mjesto".

Gradonačelnica je jutros obišla postrojbe lokalne policije i specijalaca, koje su raspoređene ispred pravoslavne crkve u Đakovici, zbog najava građana Đakovice da će prosvjedovati ispred crkve zbog dolaska Vulina kojemu je, u međuvremenu, zabranjen dolazak u Đakovicu.

Komentara 17

ZD
Zoran-Düsseldorf
10:40 07.01.2014.

Mir Boziji Xristos se Rodi!!!!!

SE
sestrićna
19:26 06.01.2014.

mnogo bre lepo..

MD
milos.d.jovanovic
14:58 08.01.2014.

Vlada Kosova pokušava, periodičnim zabranama Vulinu da uđe na Kosovo da isprovocira reakciju srpske vlade, ali s obzirom na veliki uspeh Briselskog sporazuma, Srbija je u prilici da mirno rešava svaku spornu situaciju, povećavajući sigurnost srba na Kosovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije