Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija

Srpski MIG-ovi opet lete - Putin darovao akumulatore

Aleksandar Vučić
Maurizio Gambarini/DPA/Pixsell
02.09.2014.
u 20:31

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio kako je Rusija darovala akumulatore "na insistiranje ruskog predsjednika Vladimira Putina

Srpski vojni zrakoplovi Mig 29 od danas ponovo lete, zahvaljujući akumulatorima koje je Srbiji donirala Ruska Federacija, navodno prema zapovjedi osobno Putina, javljaju mediji u Srbiji. Aparati Mig-29 nisu letjeli jedno vrijeme zbog problema s akumulatorima koji su značajni za sigurnost ovih zrakoplova. Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio kako je Rusija darovala akumulatore "na insistiranje ruskog predsjednika Vladimira Putina".

- Mi smo raspisali natječaj, ali predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin osobno je ustrajao da nam se to donira i to nam je stiglo u Beograd - pojasnio je Vučić, dodajući da će sada, zahvaljujući ruskoj donaciji "Srbija prvi put nakon dugo vremena imati pun suverenitet na srpskom nebu".

Koliku važnost u Srbiji pridaju Putinovoj gesti, pokazuje i to što je ponovnom letenju MIG-ova s Putinovim akumulatorima, u vojnoj zračnoj luci Batajnica nazočio osobno ministar obrane Bratislav Gašić, a nazočio je i pregledu prve letjelice.

>> Srbija od Rusije na poklon dobila akumulatore za MiG-ove. Vučić: Zahvalni smo Putinu

Komentara 28

DU
Deleted user
21:33 02.09.2014.

Ne tako davni imali ste suvereno srpsko nebo puno F-16, F-18,F117.

DU
Deleted user
21:50 02.09.2014.

Mi bi vam uskoro mogli poslati nove protu avionske rakete.

Avatar western_star
western_star
20:54 02.09.2014.

jedva sam cekao da polete. hahahaha......spusti ce se opet gusta magla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije