Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA KARADŽIĆU

Srpski mediji žale: 'Nepravda, ovo je presuda cijeloj naciji'

Naslovnice
21.03.2019.
u 09:34

Naslovnice novina u Srbiji različitih su naslova, neki očito žale i negiraju zločine Radovana Karadžića, a neki od njih tek hladno priopćuju presudu iz Haaga.

U srijedu u 14 sati u Haaškoj sudnici Radovanu Karadžiću je dosuđena doživotna kazna zatvora. Tako je prvostupanjska presuda s 40 godina preinačena u konačnu doživotnu kaznu.

Srpski mediji tradicionalno žale za ovakim "suđenjem naciji" te se bave statistikama prema kojima su Srbi dobili preko 1000 godina zatvora, Hrvati oko 300, a Bošnjaci manje od 50 godina zatvora.

Večernjakov novinar iz Haaga komentira presudu Karadžiću

Kuriru na naslovnici je velikim slovima ispisano "Nepravda" uz podnaslov "ovo je presuda cijeloj naciji". Osim toga, usporedili su i brojeve godina zatvora koji su dobili Srbi, Hrvati i Bošnjaci.

Blic za razliku od Kurira puno je objektivnije sastavio naslovnicu. Njima velikim slovima piše "Karadžiću doživotna za genocid u Srbiji" te ispod toga kratko opisuju presudu.

Dnevni list Danas koji se smatra rijetkim neovisnim medijem u Srbiji gotovo i da nije spomenuo presudu. U donjem desnom kutu napisali su kratko "Karadžiću doživotna zbog zločina i genocida".

 

Informer iluzorno na naslovnici piše o "strašnoj nepravdi" i "najtežoj kazni iako nijedan dokaz ne upućuje na njegovu krivicu"

Odvjetnik Radovana Karadžića o kazni doživotnog zatvora

 

 

Komentara 13

ZN
znamistinu
09:49 21.03.2019.

Sud je cirkus: Razlozi: 1. za Vukovar nema presuda osim 7 g Sljivancaninu 2. Genocid u Prijedoru nad hrvatima i Muslimanima presucen, nema niti tuzbe 3. Nitko iz Vrha JNA nije osuden niti Srbija iako je naveliko sve podrzavala 4. Nema presude za etnicko ciscenje i ubijanje Hrvata U Srednjoj Bosni (grabovica, Krizancevo Selo, Tusina, Travnik, vitez, zenica, Busovacke staje itd) gdje su Hrvati poklani odrubljivanjem glave , zatvarani po logorima itd. 5. Presuda 6-orki promasaj suda za dio oko umijesanosti RH u bIH rat. naravno da se RH umijesala jer je BIH -Armija BIH htjela izaci na Neretvu i uzeti dalmaciju . Dubrovnik su tukli iz Trebinja. prema tome RH se nije mogla drugacije obrnaiti nego iz BIH teritorija ( dio oko povrede zenevskih konvenicija je u redu).

Avatar Croatino
Croatino
10:55 21.03.2019.

Srpski mediji žale, nek žale i placu, nek se udaraju cijeli dan po guzi. Dok srbi ne vide gresku u politici 90-ih, niko im nemoze pomoci. A tu promjene nema, zato nek pate, placu al nek ostave sve druge na miru.

KB
kbr
10:46 21.03.2019.

premda nije presuda cijeloj naciji, bolje bi vam bilo da je tako tretirate, možda pokoji od vas progleda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije