Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDALOZNE OBJAVE

Srpski mediji: 'Kolinda i Andrej ogrnuli crne plaštove, ustaški vrisci paraju nebo'

Dan sjećanja u Vukovaru
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
18.11.2019.
u 19:30

Navode i kako je 'vlast u Zagrebu ponovo potpalila ustaške lomače, dok na Beograd bacaju drvlje i kamenje', kao i da mediji u Hrvatskoj objavljuju tekstove o zločinima Srba protiv Hrvata

Hrvatska se 28. put prisjeća svoga grada heroja. U koloni sjećanja danas se cijeli državni vrh uputio prema Vukovaru, uključujući i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića. Dok tisuće ljudi pali svijeće kako bi odalo počast žrtvi Vukovara, određeni regionalni mediji pišu skandalozne naslove. 

Srpski Alo! posebno je dramatičan u izvještavanju, pa piše: 'Ludnica u Hrvatskoj, Kolinda i Andrej ogrnuli crne plaštove, ustaški vrisci paraju nebo, kletve lete ka Beogradu!' i dodaje kako je 'zvaničan Zagreb počeo političku kampanju'. 

Navode i kako je 'vlast u Zagrebu ponovo potpalila ustaške lomače, dok na Beograd bacaju drvlje i kamenje', kao i da mediji u Hrvatskoj objavljuju tekstove o zločinima Srba protiv Hrvata dok se Grabar-Kitarović i Plenković "kunu u 'pravdu'" i kako će riješiti pitanje nestalih.

Večernje novosti pak vide provokaciju u čizmama predsjednice pa prenose: 'Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar'. Pišu kako su to cipele 'kakve su tokom rata nosili "hrvatski branitelji"'.

Telegraf je naveo da se današnji dan različito interpretira u dvije zemlje. 

- Dan sećanja na žrtvu Vukovara, 28. godina posle, Hrvatska obeležava kao dan "pada" tog grada, dok se u Srbji taj dan smatra danom oslobođenja Vukovara - prenose te navode kako Hrvatska i dalje ne zna točan broj žrtava, ali da se procijenjuje da je ubijeno više od 4.000 hrvatskih branitelja, dok ih je 7.000 odvedeno u srpske logore.

Osvrnuli su se i na 18. studeni koji će sljedeće godine biti praznik i neradni dan te kako je ta odluka podijelila Hrvate, a citirali su i  izjavu saborskog zastupnika Bojana Glavaševića, čiji otac je ubijen na Ovčari: 'Mauzolej je mjesto za mrtve, za žive u mauzoleju nema mjesta. Pretvaranjem Vukovara u mauzolej, krade mu se pravo na život, na budućnost i na sreću. Jer kada svi živi odu, tko će ostati da gradi budućnost, da bude sretan? Tko će ostati da se sjeća žrtve?', prenosi Telegraf.

Ipak, portal Politika navodi kako se obilježava '28 godina od ulaska JNA u Vukovar' uz objavu kako su za taj čin osuđeni ratni zločinci koji su u ratu sudjelovali na strani Srbije. 

Ključne riječi

Komentara 135

CR
croban1111
19:40 18.11.2019.

Izgraditi zid visine 12 metara prema tim bolesnicima.

BE
berava
19:37 18.11.2019.

Sjecamo se zrtava Vukovara i nije nas briga sta misli pasaluk.

DI
dirižabl
20:51 18.11.2019.

Lako za Alo, Kurir i slicno, procitajte index, slobodnu, pljuvacina jos gora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije