Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

Srpske izbjeglice traže od Zagreba popis Srba koje Hrvatska tereti

serge brammertz
Boris Ščitar/Pixsell
05.05.2011.
u 20:37

Izbjeglička udruženja od Sergea Brammertza očekuju da od Hrvatske traži točan broj Srba koji jesu ili su bili pod istragom

Koalicija udruženja izbjeglica u Srbiji očekuje od glavnog tužitelja Haaškog tribunala Sergea Brammertza neka od Hrvatske zatraži objavu konačanog popisa Srba protiv kojih se vodi istraga, koji su optuženi ili je donešena presuda, javlja agencija Beta, a prenose brojni mediji u Srbiji.

Izbjeglička udruženja su danas priopćila kako od Brammertza očekuju da prije lipanjskog izvešća Vijeću sigurnosti UN o suradnji Zagreba s Međunarodnim kaznenim sudom, od Hrvatske traži točan broj Srba koji jesu ili su bili pod istragom te zahtjevaju da Hrvatska dostavi predmete osuđenih srbijanskom pravosuđu "na reviziju uz pravo obnove postupka i da započne s ozbiljnim postupcima protiv osoba koja su počinila ratne zločine protiv srpskog stanovništva".

U priopćenju koalicije izbjegličkih udruga u Srbiji navodi se kako "Hrvatska nije imala zakonsko pravo za pokretanje vojne operacije Oluja jer je područje Krajine bilo proglašeno za zaštićenu zonu Ujedinjenih naroda".

Komentara 271

BO
Booyaka620
22:31 05.05.2011.

Kiselina, šuti i gutaj....

DJ
djanii
23:36 05.05.2011.

opet će se gusta............................ nema krajine nema rs fašističke a sve više vas se uhićuje,bit će da se pripremaju privatni pržuni

OB
-obrisani-
01:50 06.05.2011.

kucna radinost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije