Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parada u beogradu

Srpske Dveri: Zabranite Pride po ugledu na Ruse

gaypride beograd (1)
Reuters/Pixsell
12.09.2013.
u 13:59

Jurišnik iz "Dvera" Vlada Glišić pojašnjava kako njihov zahtjev za zabranu i ovogodišnje "gay parade nije diskriminacija i kršenje ljudskih prava već zalaganje za obiteljske vrijednosti".

Ultranacionalisitčki i desničarski srpski pokret \"Dveri\" zalaže se se za zabranu beogradske Parade ponosa prema ruskom modelu kojim je \"zabranjena bila kakva promocija ideologije homoseksualizma maloljetnicima\", javlja agencija Tanjug. 

Jurišnik iz \"Dvera\" Vlada Glišić pojašnjava kako njihov zahtjev za zabranu i ovogodišnje \"gay parade nije diskriminacija i kršenje ljudskih prava već zalaganje za obiteljske vrijednosti\". \"Dveri\" najavljuju da će 28. rujna za kada je zakazan beogradski Pride, a vlasti već najavljuju kako će ga otkazati \"iz sigurnosnih razloga\" kao što ga otkazali i prošle godine, prosvjedovati pred zgradom Vlade Srbije \"kako bi ukazali na to antiobiteljsko okupljanje\".

- Imamo puno pravo zatražiti isto zakonodavstvo kao što ga ima i Rusija - grmi Glišić na konferenciji za novinare dodajući kako je \"opće poznata činjenica da je homoseksulano djelovanje i propaganda pogubno za razvoj maloljetnika\", a \"Dveri\" se \"zalažu za obiteljske vrijednosti\". 

>>Organizatoru prve crnogorske Parade ponosa prijete smrću

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije