Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTANJE NA SLOBODU

Srpska vlada jamčit će za Šešelja ako se obveže da će poštivati uvjete Haaga

Vojislav Šešelj
Screenshot Youtube
01.07.2014.
u 21:45

Srpska vlada, prema uvjetima Haaga, mora preuzeti optuženog Šešelja u Nizozemskoj i otpratiti ga u Beograd

Vlada Srbije spremna je pružiti jamstvo za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, optuženog pred Haaškim tribunalom, pod uvjetom da se on u pravno obvezujućoj formi izjasni kako će poštivati sve uvjete koje odredi ili s njim dogovori nadležno sudsko vijeće tribunala, priopćila je danas srpska vlada, a prenose mediji u Srbiji.

U priopćenju se navodi kako je srpska vlada i do sada davala jamstva optuženima na Haaškom tribunalu kada su joj se obratili i do sada je "uspješno provela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Republike Srbije optuženih pred MKTJ". Šešelj je još prije dva tjedna najavio da ukoliko bude privremeno pušten na slobodu, neće se javljati policiji, niti nositi elektronsku narukvicu ili druge predmete kojima se narušava ljudsko dostojanstvo, sudjelovat će u političkom životu Srbije, na javnim skupovima, davati će intervjue novinama, gostovati u televizijskim emisijama i "javno kritizirati Haaški tribunal kao nelegalni međunarodni sud" i jedino će se pridržavati odredbe da neće napuštati Srbiju.

Srpska vlada, prema uvjetima Haaga, mora preuzeti optuženog Šešelja u Nizozemskoj i otpratiti ga u Beograd do mjesta gdje će biti u kućnom pritvoru i izvještavati Haag o svim događajima pa i odlascima kod liječnika te ga nadzirati dok je u kućnom pritvoru. Šešelj je rekao da ne želi jamstvo srpske vlade koju, inače, ne priznaje, a i ne može smisliti prve dužnosnike Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića koji su izašli iz Šešeljeve radikalne stranke i osnovali novu. To im Šešelj nikada nije oprostio pa ih, kada god ima priliku, optužuje za zločine u Hrvatskoj 90-tih.

>> Šešelj ne pristaje na uvjete Haaga o puštanju na privremenu slobodu

>> Radikali najavili skup dočeka Vojislava Šešelja iako nitko ne zna hoće li ga Haag pustiti

Komentara 4

Avatar EI Indio
EI Indio
09:15 02.07.2014.

suludisumar . . . . Hohohohohoho

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:03 01.07.2014.

He he, i to je vrijeme došlo. Evo vam vaše govno natrag. Mi ga više ne želim hraniti i čuvati. A vi ga po našoj direktivi pokopajte negdje što dalje u vrtu da ne smrdi previše.

BB
brle brkić
22:23 03.07.2014.

kako to šešelj neosuđen,največi če problem ostat štosu ljudima več isprali mozgove da če on visiti za primjer u hagu ,eto velikog razočaranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije