Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Srpska vlada će prisegnuti na "očuvanje Kosova"

tomislav nikolic
Reuters/Pixsell
21.07.2012.
u 20:54

Nova vlada Srbije, koja će , kako je najavljeno, biti izabrana do kraja sljedećeg tjedna, u skupštini mora dobiti potporu najmanje 126 zastupnika, a njen mandat počinje teći polaganjem prisege.

Nova vlada Srbije, koja će , kako je najavljeno, biti izabrana do kraja sljedećeg tjedna, u skupštini mora dobiti potporu najmanje 126 zastupnika, a njen mandat počinje teći polaganjem prisege, javljaju mediji u Srbiji i donose cijeli tekst prisege u kojemu se spominje \"očuvanje Kosova\".

Prisega glasi: Prisežem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obvezujem da ću poštivati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade obnašati savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbiji. VD predsjednika Nikolićeve SNS-a, Aleksandar Vučić najavio je da će nova vlada najvjerovatnije imati 16 resora i 18 članova, uključujući predsjednika i potpredsjednike, te da će sastav vlade Srbije biti poznat do sljedećeg petka.

Komentara 17

OB
-obrisani-
22:11 21.07.2012.

antievropsko,antinato, prisegna ili kako je god nazivali, to nema niceg dobrog ni za samu srbiju ni za druge nacionalnosti u njoj, kao Madjare ,hrvate ,bosnjake itd...kosovo je drzava i to nece biti vise srbija..zato su ove prisege samo negativno zao za srbiju, koja ovako ne moze dalje

IP
info_punkt
23:27 21.07.2012.

21.07.2012. u 22:11h Tbilisi je napisao/la: kosovo je drzava i to nece biti vise srbija... _______________________________ ipak ti Idrizi za svaki slučaj drži pripremljen kofer na ormaru...

SI
singidunum
21:35 21.07.2012.

Pravi cilj. Očuvanje Kosova u fizičkoj izolaciji i pravnom vakumu, u zoni sumraka. Da nikada ne postanu država, da im se nikada ne dopusti izlazak sa Kosova sa kosovskim pasošima i dokumentima, da im se blokira bilo kakvo kretanje i kupovina po Srbiji...Mogu preko Prokletija i Jadranskog mora do Hrvatske. Tamo neka im i dalje dele putovnice, tamo neka otvaraju tvrtke, dobijaju državljanstva, neka žive i razmnožavaju se ...samo napred.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije