Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'crni scenarij'

Srpska sigurnosna služba upozorila vladu Srbije da se spremaju nemiri

ivica dačić
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
10.03.2014.
u 10:42

Pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha sigurnosnih službi, Informer navodi da u tom izvješću stoji upozorenje kako "tajkuni, stranci i ekstremisti planiraju najkasnije na jesen u Srbiji izazvati 'spontane' nemire koji bi doveli do sukoba''

Srpska sigurnosna agencija BIA dostavila je nedavno državnom vrhu izvješće u kojem upozoravaju da postoji plan za izazivanje nemira u Srbiji, doznaje Informer, a objavljuju danas svi važniji mediji u Srbiji.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha sigurnosnih službi, Informer navodi da u tom izvješću stoji upozorenje kako "tajkuni, stranci i ekstremisti planiraju najkasnije na jesen u Srbiji izazvati 'spontane' nemire koji bi doveli do sukoba i nasilne promjene vlasti". Prema tim navodima, "operativci BIA imaju dokaze da se u Srbiji s više strana priprema "crni scenarij".

- Ne radi se tu o jednoj velikoj urotničkoj skupini, već o više njih koji imaju zajednički interes. Oni žarko žele da ova vlast, koja će pobijediti i na izborima 16. ožujka što prije bude srušena. Tajkuni, od kojih je Mišković samo jedan, spremni su platiti koliko god treba, neke strane službe bi rado ponovo vidjele Srbiju na koljenima, a domaći politički ekstremisti jedva čekaju novi Peti listopad, tvrdi ovaj izvor.

Srpski obavještajci su doznali da je "procjena ekstremista kako će na jesen 2014. sazrijeti situacija za široki socijalni bunt". Na tragu tih saznanja, iako ih ne navodi eksplicitno, je i jučerašnja izjava prvog dopredsjednika srpske vlade i trenutno najmoćnije osobe u Srbiji, Aleksandra Vučića kako ga brine ekstremizam koji "tajkuni, Dragan Đilas i razne ekstremističke partije pokušavaju uvesti u Srbiju".

>>VIDEO Srpski tim: Hrvati i Srbi su živjeli u bratstvu. Vlada Srbije žali za svim žrtvama!

Komentara 7

HR
HR4ever
10:53 10.03.2014.

Cemu Srbi da idu na izbore kad obavjestajne sluzbe vec znaju tkoce pobijediti na izborima 16.ozujka.....

ŠA
šargarepa
12:21 10.03.2014.

hehehe, izvor informer, 100% vlasnistvo SNS, super fora za kampanju.

Avatar rokoprčina
rokoprčina
20:15 10.03.2014.

Srbiju na kolinima? A zar sada nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije