Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA INTERPOLU

Srpska mafija osma je najmoćnija na svijetu

'luka_bojovic_pekar'
''
16.10.2012.
u 21:03

Srpska mafija probila se među prvih deset na svijetu jer posluje u desetak zemalja i jer se na Interpolovoj listi nalazi 350 njenih članova, no spram ruske, koja je uvjerljivo najjača na svijetu, njene aktivnosti zvuče poput ''dječje igre''

Srpska mafija osma je najjača na svijetu. Tvrdi to Interpol koji je neslavnu ljestvicu složio prema kriterijima utjecaja pojedinih mafijaških organizacija u organiziranom kriminalu, ubojstvima, trgovini drogom i oružjem te pljačkama, piše Telegraf.

Srpska mafija koju predvodi nadaleko pozati zemunski klan probila se među prvih deset na svijetu jer posluje u desetak zemalja i jer se na Interpolovoj listi nalazi 350 njenih članova.

No zločini i brojnost članova najjače mafije na Balkanu zvuče poput ''dječje igre'' spram uvjerljivo najjače svjetske mafije, a ta je ruska. Ona pak broji pola milijuna članova i kontrolira oko 70 posto ruske privrede. Druga je talijanska mafija s godišnjom ''zaradom'' od sto milijardi eura, a treću čine kolumbijski narko-karteli.

Uz krijumčarenje ilegalnih migranata, trgovina kokainom unosni je posao kojim golemi profit zgrće i četvrta na popisu - kineska mafija dok japanske jakuze kontrolom prostitucije, pornografije te igara na sreću uvjerljivo zaslužuje peto mjesto.

Šesto mjesto rezervirano je za meksičku mafiju koju na sedmoj poziciji slijedi izraelska. Obje su poznate po krijumčarenju droge. Deveta je albanska, a ljestvicu deset nejzloglasnijih zatvara mafija s Jamajke koja je poziciju osigurala brutalnim ubojstvima i trgovinom drogom.

>>Supruga L. Bojovića uhićena zbog pranja novca za zemunski klan

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
21:46 16.10.2012.

Ovaj clanak mi je sijesan Najmocnija mafija na svijetu imaju registar od 350 clanova koji uzivaju na slobodi Ajde da i mi osnujemo neku vrstu mafije od 5000 clanova i nitko nam nece biti ravan. I nema veze ako Interpolrpol tko zna mozda bi i oni poslovali sa nama pa ce nas ostavit na miru

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
22:00 16.10.2012.

Nikad culi za Yakuza? 892 Oicho-Kabu najbrojnija su kriminalna organizacija u svijetu Nedostatak malog prsta ritualno odsjecanje malog prsta jubitsume

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
21:30 16.10.2012.

kak oni to sve znaju a nist nepoduzimaju,heeheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije