Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADILA U PULI

Srpkinja o sezoni u Hrvatskoj: Svi su me iznenadili, ali nisam mogla vjerovati što je poslodavac učinio

Pula: Turistička sezona u punom jeku, plaže prepune kupača
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
08.06.2020.
u 10:41

Kako su dani odmicali, mislila sam da je ta dobrota lažna, jednostavno nisam mogla prihvatiti toliku količinu ljubaznosti nakon svih priča koje sam slušala, rekla je 26-godišnja Gorica Kiković iz Vrčina u Srbiji

Unatoč negativnim komentarima i nagovaranju okoline da odustane od svojih planova, 26-godišnja Gorica Kiković iz Vrčina u Srbiji odlučila se za sezonski rad u Hrvatskoj, ali priznaje da joj nije bilo svejedno otići u nepoznato.

– Došla sam na autobusnu stanicu, sjećam se, pljuštala je kiša i puhao snažan vjetar, kao da nije lipanj. Oko mene deseci nepoznatih ljudi – tu je nastupio strah, pitala sam se što ja to radim, jesam li normalna. Ali prostora za odustajanje nije bilo, jednostavno – krenula sam, pa što bude”, opisala je ova 26-godišnjakinja dolazak u Pulu nakon mučnog putovanja koje je trajalo više od 10 sati.

– Dočekao me potpuni neznanac koji mi je objasnio gdje ću raditi i odveo me do smještaja u kojem su me čekale dvije djevojke s kojima sam dijelila privatni, ali i poslovni život – cijelo vrijeme bile smo zajedno. Vrlo iscrpljena utonula sam u san, a kada je svanulo, znala sam da je vrijeme za akciju i da moram biti hrabra ma što bilo. Prekrižila sam se i krenula – rekla je za Blic.

Idući dan stigla je u restoran, gdje se upoznala s kolegama koji su, kako sama kaže, bili oduševljeni kada su čuli odakle dolazi.

– Uveli su me u posao i pokazali mi sva moja zaduženja. Kako su dani odmicali, mislila sam da je ta dobrota lažna, jednostavno nisam mogla prihvatiti toliku količinu ljubaznosti nakon svih priča koje sam slušala – kazala je Gorica dodajući da ljubazni nisu bili samo kolege nego i slučajni prolaznici.

– Već nakon prvog mjeseca, bilo mi je potpuno jasno gdje sam došla i mogu vam reći da sam bila oduševljena. Toliko pozitivne atmosfere i ljubaznosti nisam doživjela. Iz mjeseca u mjesec, svi smo postali prijatelji, radili smo i živjeli zajedno. Mnogo puta svi smo zajedno otišli u neki klub, i kada kažem odakle dolazim, prihvate me kao da sam njihova, čak su mi puštali i našu narodnu muziku uz koju smo se svi zajedno veselili – prisjetila se.

No istaknula je da ju je ipak najviše od svega oduševio poslodavac.

– Nakon šest mjeseci odlučila sam se vratiti kući, a kada su doznali za to, nudili su mi sve samo da ostanem, ali nisam mogla zbog roditelja koji su ostali sami u Srbiji. Izrazila sam želju kako bih voljela zadnji tjedan iskoristiti da posjetim znamenitosti koje nisam vidjela. Moj menadžer organizirao je večeru za cijeli kolektiv kako bi me ispratili i pozdravili se, a onda je uslijedilo pravo iznenađenje. Dao mi je slobodni tjedan, koji mi je bio plaćen sto posto, kako bih se mogla odmarati i uživati u ljepotama ovog grada, dok je za to vrijeme on radio moj posao.  Nemam riječi kojima bih mogla izraziti zahvalnost tom čovjeku. Ostao mi je u prelijepom sjećanju – kazala je.

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar ante433
ante433
12:35 08.06.2020.

Ne znam u cem je problem ipak su to nadi dragi susjedi zasto placat domace kad ima jeftine radne snage

DU
Deleted user
10:53 08.06.2020.

Novo širenje "bratstva i jedinstva" pokrenuto od strane jugofila, zbog događaja iz domovinskog rata treba svakom smrdu zabraniti dolazak u Hrvatsku na idućih 50 godina.

BU
Budibudan
11:59 08.06.2020.

A mi smo naucili kako bi nam bilo.....kada bi dosli medu bracu Srbe! A kako ste vi u Istri kulturni vidjeli smo nedavno .....Nemojte se vise hvaliti kulturom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije