Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak suradnje

Srodni projekti za EU uz bošnjačku večer folklora i sevdaha

petrinja
Foto: Antun Petračić/VLM
1/6
18.10.2013.
u 22:35

S dva srodna projekta koji se odnose na zahvate u prirodi, Grad Petrinja i općina Velika Kladuša zajedno će se natjecati za sredstava EU, svakog programa u vrijednosti 320.000 eura

S dva srodna projekta koji se odnose na zahvate u prirodi, Grad Petrinja i općina Velika Kladuša zajedno će se natjecati za sredstava EU, svakog programa u vrijednosti 320.000 eura. Kladušani žele uređenom turističkom stazom povezati svoje urbane vrijednosti i kulturne znamenitosti, a Petrinjci uz lijevi nasip rječice Petrinjčice urediti novi park s posebnim multifunkcionalnim dječjim i adrenalinskim igralištem. Dokumentaciju iz idejnih projekata, čiji je rok provedbe 24 mjeseci, poslijepodne su na šetalištu Petrinjčice predstavili gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i načelnik Općine Velika Kladuša Edin Bahrić. Petrinja će biti nositelj ovog partnerstva, a oba čelnika su izrazila volju za daljnjim oblicima suradnje u gospodarstvu, turizmu, kulturi, športu i inim djelatnostima, uz krajnji cilj potpisivanja povelje o trajnom prijateljstvu.

Na tom tragu večeras je u Petrinji održan gotovo trosatni program bošnjačkog folklora i sevdaha u izvođenju velikokladuškog KUD-a Tono Hrovat i muške skupine Kladuški bečari, bošnjački KUD Nur i ženski zbor Sevde iz Siska te više solista u pjevanju sevdalinki. Koncert je organizirala Bošnjačka nacionalna manjina Petrinje, a u prepunoj dvorani Hrvatskog doma nazočila su izaslanstva Petrinje i Velike Kladuše, predstavnici bošnjačke manjine iz sisačko moslavačke županije i Grada Siska, među kojima i glavni sisački imam, efendija Alem Crnkić.

>>U Petrinji predstavljeni proizvodi koje će tražiti Europa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije