Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISIJA NATO-a

Sredstva i tehnika HV-a poslana vlakom iz Knina za Litvu

Tehnika HV-a poslana za Litvu
Foto: MORH / T. Brandt
1/10
06.01.2020.
u 17:03

Ukrcavanjem kontejnera s opremom završio je ukrcaj vojnih sredstava i tehnike koja će se koristiti u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti

Sredstva i tehnika Hrvatske vojske upućena su u ponedjeljak sa Željezničkog kolodvora u Kninu u Republiku Litvu gdje će koristiti u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFPBG – enhanced Forward Presence Battle Group) u Republici Litvi gdje se nalaze pripadnici 2. hrvatskog kontingenta, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane. 

Tijekom dva dana na željezničke kompozicije u Kninu ukrcano 15 BOV Patria, šest kamiona, dva terenska vozila i jedno M-ATV vozilo te kontejner s opremom. Naime, tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana održan je ukrcaj sredstva i tehnika na željezničke kompozicije u Kninu.

Kako navodi MORH, u nedjelju, 5. siječnja na željezničke kompozicije ukrcano 15 borbeno oklopnih vozila Patria, od kojih 13 manevarskih,  jedna recovery i jedna sanitetska Patria te šest kamiona, dva terenska vozila i jedno M-ATV vozilo, dok je tijekom današnjeg dana, 6. siječnja ukrcan kontejner s opremom.

Zaduženi za siguran dolazak opreme, s kninskog kolodvora za Litvu je krenulo i nekoliko pripadnika kontingenta gdje ih očekuju brojne zadaće.

- Očekujemo jedan profesionalni razvoj i suradnju s tim multinacionalnim okruženjem, nadogradnju iskustva, kako vojničkog, tako i upoznavanje kulture same Litve - kazao je nadnarednik Ante Dadić.

Dolazak sredstava i tehnike u Litvu predviđen je u nedjelju, 12. siječnja 2020. godine. Podsjetimo, glavninu snaga drugog hrvatskog kontingenta koji broji ukupno 188 pripadnika u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti eFPBG u Republici Litvi, čine pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci iz sastava Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Komentara 3

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
18:30 06.01.2020.

E sad he.e lud zbunjenog. Rvacka šalje vojsku i tehniku na granicu sa Rusijom a ista ta Rusija u Rvackoj servisira vrtoljete odnosno NATO ove vrtoljete. Biznis i korist nemaju granice moj narode.

DH
dalibor.hren
18:45 06.01.2020.

Sad će ih karakter vratiti! Nema više Natom, nema više ni sa kime...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije