Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćaju se kući

Srednjoškolci kojima je izgorio autobus u Švicarskoj uskoro u Splitu

Foto: Screenshot/YouTube
13.01.2019.
u 13:54

Glasnogovornica MUP- a Jelena Bikić rekla je za Hinu kako u slučaju kada hrvatski državljani iz nekog razloga u zemlji u kojoj borave ostanu bez osobnih dokumenata, naše veleposlanstvo im izdaje putni list koji im služi za povratak u matičnu zemlju

Splitski srednjoškolci, kojima je u subotu u Švicarskoj izgorio autobus i u njemu dio njihovih osobnih stvari i dokumenata, u Split stižu oko 15 sati, doznaje se od majke jednog od učenika.

Glasnogovornica MUP- a Jelena Bikić rekla je za Hinu kako u slučaju kada hrvatski državljani iz nekog razloga u zemlji u kojoj borave ostanu bez osobnih dokumenata, naše veleposlanstvo im izdaje putni list koji im služi za povratak u matičnu zemlju. Putnici potom u svojoj zemlji izrađuju nove dokumente na klasičan način, a to je slučaj i sa splitskim srednjoškolcima kojima je naše veleposlanstvo u Švicarskoj pomoglo u izdavanju tih zamjenskih dokumenata.

Autobus je planuo jučer nešto poslije 13 sati u švicarskom tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, no iako je vozilo potpuno  izgorjelo nije bilo ozlijeđenih.

U njemu se nalazilo 52 putnika od čega je bilo 48 srednjoškolaca koji su u Švicarskoj bili na skijanju od 4. siječnja. Još se pouzdano ne zna koji je uzrok vatre na autobusu, no prava je sreća što u požaru nije bilo ljudskih žrtava.

Komentara 3

IG
igor379
16:24 13.01.2019.

da,i?

MA
Matrix5
20:58 13.01.2019.

Vatreno skijanje srećom nema zrtava

BA
bacenheider
15:32 13.01.2019.

sreca da se djeci nije nista desilo ali ce im traume ostati.nista neznamo kakvi bus je bio jer nasi prijevoznici sve vise vrse prijevoz sa krntijama i onda se desi ovako nesto.sad ce osiguranje od busa dobit lijepu cestitku iz Svicarske,a za te novce bi se moglo mozda i dva nova busa kupiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije