Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

Središnjica raspustila županijski odbor SDP-a u Međimurju

'17.06.2010., Nedelisce - Zupani Ivica Perhoc, Predrag Stromar i Sinisa Hajdas Doncic potpisali zahtjev zupana Medjimurske, Varazdinske i Krapinsko-zagorske zupanije za spasavanje procesa decentraliza
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
20.12.2012.
u 08:07

Malo je vjerojatno da će se do lokalnih izbora formirati novi županijski odbor pošto je stav većine predsjednika gradskih i općinskih ogranaka poznat

Predsjedništvo SDP-a u srijedu na večer donijelo je odluku o raspuštanju županijske organizacije i predsjedništva stranke u Međimurskoj županiji.

Time je vrh stranke stao iza predsjednika međimurskog SDP-a i aktualnog župana Ivice Perhoča, koji je na sjednici županijskog odbora prošlog ponedjeljka dobio samo 13 glasova, dok je 24 članova podržalo Deana Hunjadija kao kandidata za župana. Nakon te sjednice počelo se govoriti da Perhoč traži podršku u Zagrebu.

Do lokalnih izbora neće se formirati novi županijski odbor, što je i razumljivo pošto je stav većine predsjednika gradskih i općinskih ogranaka poznat. Stranku će u Međimurju do izbora voditi Perhoč kao povjerenik.

- Za to imam punu podršku predsjedništva i predsjednika Milanovića. Stranačka konvencija održat će se nakon izbora - kazao je danas Perhoč. Dean Hunjadi nazvao je odluku predsjedništva "sumrakom demokracije u SDP-u". Smatra da bi moglo doći do raskola ili pasivnosti dijela nezadovoljih članova. 

- Perhoč je skinuo masku i pokazao pravo lice - izjavio je za Večernji list D. Hunjadi. Situaciju u SDP-u komentirao je i HDZ.

- Jednostranom odlukom vrha stranke politički je eutanizirana tzv. nova mlada struja međimurskog SDP-a, na čelu sa Deanom Hunjadijem. Vrh SDP-a time samo dokazuje da ne poštuje zahtjeve s terena, da nije spreman i ne želi podržati bilo kakvu novu misao koja se razlikuje od mišljenja aktualnog predsjednika Zorana Milanovića - priopćio je Darko Horvat, predsjednik HDZ-a Međimurske županije.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
markec1972
15:50 20.12.2012.

..a u jednom filmu kažu: gle tko to govori? Darko Horvat! Donjodobravski KOMUNISTA. Veći od Perhoča.Završil vojnu školu 91. i onda do 96. studiral. U Sloveniji.Stvarno pravi hdz-ovec.Jadni su oni u Hdz-u kad su Horvata izabrali za predsjednika. Ali kolko se čuje da bi i njega moglo raspustiti. I to vrlo brzo pa me zanima kaj bude onda rekel. Al već se pobinul on za sebe i svoju ženu u Fini.Tak da mi se svakak gadi...

AK
akiro
14:56 20.12.2012.

...time samo dokazuje da ne poštuje zahtjeve s terena, da nije spreman i ne želi podržati bilo kakvu novu misao koja se razlikuje od mišljenja aktualnog predsjednika... Ovo govori netko čiji predsjednik redom raspušta sve organizacije koje ne misle kaoao on. U jednom crtiću kažu - zec gadiš mi se; tu vrijedi HDZ gadite mi se

SS
sseka
22:26 20.12.2012.

SDP je pokazao svoje pravo lice: to je partija a ne politička demokratska stranka. tako se i zove. a ovaj perhoček je stari partijski sekretar. aparatčik bez ideje i znanja. kumrovečka škola. tu se stvarno nema što više za dodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije