Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković:

'Dodjelom stanova braniteljima mijenja se nacionalna struktura grada'

Srđan Milaković
Marko Mrkonjić/PIXSELL
08.11.2017.
u 12:47

'Potrebno je hitno promijeniti kriterije za dodjelu stanova za narednu godinu kako bi i ostali građani Vukovara, a ne samo branitelji, dobili priliku da ostvare svoj krov nad glavom', poručio je zamjenik gradonačelnika Vukovara u svom priopćenju

Zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković (DSS) oglasio se priopćenjem za javnost nakon jučerašnje dodjele 15 državnih stanova stradalnicima iz Domovinskoga rata. Stanove su dobili građani iz Osijeka, Otoka, Slatine i drugih mjesta iz Slavonije koji do sada nisu bili stambeno zbrinuti. Tom prilikom je rečeno kako je Vukovar na taj način dobio 39 novih stanovnika.

"Problem je u načinu na koji se to čini i prošle godine izmijenjenim kriterijima za dodjelu stanova koji su braniteljsku populaciju i njihove srodnike stavili u položaj koji je ostalim smrtnicima nemoguće dostići. Posljedica je da se građani Vukovara, koji godinama čekaju stan, i dalje nalaze na listi čekanja i zbog toga možda i iseljavaju dok mi uvozimo i stambeno zbrinjavamo nove građane Vukovara iz čitave Republike Hrvatske. U ovom paketu otvara se i pitanje utjecaja na nacionalnu strukturu grada i njezinu promjenu gledano prije svega s aspekta broja pripadnika srpske zajednice i smanjivanja njihovog učešća u ukupnom stanovništvu grada. Stoga je potrebno hitno promijeniti kriterije za dodjelu stanova za narednu godinu kako bi i ostali građani Vukovara, a ne samo branitelji, dobili priliku da ostvare svoj krov nad glavom", rekao je Milaković.

Napomenu je i kako će se radi ovoga obratiti i čelniku Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje.

Komentara 19

VE
vecernji55
13:50 08.11.2017.

Treba dati stanove onima koji su rusili Vukovar, a hrvatima zabraniti useljavanje, jer,eto, pod svaku cijenu treba osigurati da ne dođe do povecanje broja hrvata u odnosu na manjine (tj samo jednu manjinu)? Jel ovo neka zajebancija ili je stvarno normalno i dopušteno 2017. u HR izjaviti nešto ovakvo i to u ulozi zamjenika gradonačelnika? E moj narode...

DU
Deleted user
13:41 08.11.2017.

Gospodine Milakovići Vukovar je u Hrvatskoj, o kakvom uvozu i zbrinjavanju novih ljudi pričaš.Ah da zaboravio sam da je za tebe Vukovar u Srbiji.E na našu sreći a tvoju žalost nije.

KR
krka
14:15 08.11.2017.

to naš srđa sugerira da bi stanove trebalo prioritetno dodjeljivati njegovim sunarodnjacima, pripadnicima četničko-terorističkih hordi koji su sravnili sa zemljom 90% Vukovara, poubijali sve što je disalo? , moj srđo, nema više profesije srbin, građani ste ove zemlje koji će sramotu pobune protiv vlastite države i traktorijade nositi tako dugo dok Hrvatskoj ne bude isplačena kompletna ratna odšteta od vaše otadžbine!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije