Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDNI KONCERT

'Srdele' šest sati pjevale i plesale protiv Salvinija i populista

Prosvjed Sardina u Rimu
Foto: ROBERTO BRANCOLINI/IPA/PIXSELL
1/8
19.01.2020.
u 21:43

– Šest sati čovječnosti, šest sati kako bi se objasnilo što znači biti stanovnik Emilia-Romagne svaki dan, šest sati pjesme i plesa – najavili su čelnici pokreta.

Talijanski pokret “Srdele” jdanas je u Bologni održao još jedan prosvjed. Riječ je o pokretu mladih koji je nastao u studenome 2019. kao odgovor na nasilni rječnik političara, a posebno je uperen protiv politike čelnika Lige i bivšeg ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija.

Pod nazivom “Dobrodošli u otvoreno more”, “Srdele” su organizirale šestosatni koncert na trgu u Bologni gdje su 14. studenoga i započeli svoje prosvjede protiv netrpeljivosti.

Prosvjed Sardina u Rimu
1/8

Bologna je glavni grad regije Emilia-Romagna u kojoj će se (kao i u regiji Kalabriji) 26. siječnja glasati za novu regionalnu vlast. Ta je regija zvana i “crvena”, jer su u njoj na vlasti uvijek bili komunisti, a sada su postkomunisti. No, Salvini želi sa svojom kandidatkinjom senatoricom Lucijom Borgonzoni preuzeti vlast.

– Šest sati čovječnosti, šest sati kako bi se objasnilo što znači biti stanovnik Emilia-Romagne svaki dan, šest sati pjesme i plesa – najavili su čelnici pokreta.

Srdele su na svim prosvjedima tražile da prisutni ne dolaze sa stranačkim i drugim zastavama i natpisima.

No, pokret je stigao do točke poslije koje više ne mogu biti samo organizatori okupljanja. Došao je trenutak za preokret u talijanskoj politici, izjavio je čelnik “Srdela” Mattia Santori. Pobijedili smo populizam, drže “Srdele” čiji bi se čelnici, poslije ovih regionalnih izbora, trebali sastati i s premijerom Giuseppeom Conteom od koga će zatražiti više poštovanja među političkim suparnicima. Ali, nećemo postati stranka, dodaje Santori.

 

Ključne riječi

Komentara 2

PL
@ploto@
22:19 19.01.2020.

Ima se za tulume kad Soroš plaća ceh.Populisti su valjda negativci koji previše vole svoju državu i svoj narod i nedaju da se ista uništi,a narod porobi . Ima li što gore od tih populista ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije