Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabin odlazak

Srđan Milaković do daljnjeg vodi Vukovar

Srđan Milaković
Marko Mrkonjić/PIXSELL
31.03.2014.
u 12:48

Mnogi već sad ironično govore kako će biti interesantno pratiti moguće razgovore predstavnika braniteljskih udruga ili Stožera sa Milakovićem.

S obzirom da proračun za 2014. godinu nije donesen i slijede novi izbori danas će poslije gotovo šest godina na čelu Vukovara gradonačelnik Željko Sabo i njegove dvije zamjenice, Danijela Stanković i Drinka Komljenović, i službeno biti razriješeni dužnosti.

I dok ovaj trojac odlazi i čeka nove izbore na mjestu dogradonačelnika i dalje ostaje Srđan Milaković (35), inače predsjednik vukovarskog SDSS-a. On će do imenovanja povjerenika za grad na neki način obnašati i dužnost gradonačelnika Vukovara s čime će se ostvariti najgora noćna mora nekih da Srbin vodi Vukovar. Mnogi već sad ironično govore kako će biti interesantno pratiti moguće razgovore predstavnika braniteljskih udruga ili Stožera sa Milakovićem.

– Milaković je izabran na posebnoj listi kao predstavnik srpske nacionalne manjine i on stoga i dalje ostaje na dužnosti. Sve do izbora novog gradonačelnika on će biti najviši predstavnik izvršne vlasti u Vukovaru. S obzirom na situaciju u gradu i da nije izglasan proračun njegove ovlasti zapravo neće biti velike i sve što bude radio raditi će u dogovoru sa povjerenikom kojega će ubrzo imenovati Vlada RH. Poslije izbora Milaković će nastaviti raditi kao dogradonačelnik, pojasnio je predstojnik Ureda državne uprave Vukovarsko – srijemske županije Goran Bošnjak.

Dogradonačelnik Milaković, koji je po struci magistar prava, kaže kako nije sretan razvojem situacije te da je svjestan da će ovaj novi razvoj situacije u Vukovaru značiti za njega puno više obaveza i posla koji je sada dijeljen na četiri osobe. Isto tako svjestan je i da će činjenica što će u narednih nekoliko mjeseci operativno grad voditi on kao Srbin mnogima smetati.

– Znam gdje živim i isto tako znam da to nekima neće odgovarati i da će, posebno u ovo predizborno vrijeme, to biti možda i dio prepucavanja i podmetanja. Moj posao će biti na neki način operativno voditi grad, posebno u političkom dijelu, primati građane, razgovarati, biti dio raznih protokola… Unatoč svemu grad ne smije stati i građani u što manjoj mjeri moraju osjetiti ovu tešku situaciju, rekao je Milaković.

On je do sada obnašao dužnost i predsjednika Kluba vijećnika SDSS-a dok je u gradskoj upravi zadužen bio prije svega za manjinske poslove, a radio je i sve druge poslove po nalogu Sabe.

>>MIP jednoglasno skinuo imunitet Željku Sabi

Komentara 7

D6
duda_66
13:18 31.03.2014.

Koje su to igre,nije mi jasno AKO su razriješeni gradonačelnik i njegove zamjenice kako ovaj može ostati na ,,dužnosti" da to opet nisu nekakve igre vlade izazivaju nerede,lijepo rade oćigledno je da se bore za svoje fotelje i vlast a što branitelje,hrvate,rusine,ukrajince,nijemce...gaze i siluju bezobrazlukom i zloćom to nikome ništa VAŽNO da je njima dobro.

ZD
zdsVukovar
13:48 31.03.2014.

Kako god prošli izbori on MORA biti dogradonačelink......glasački kretenizam karakterističan samo za Hrvatsku

Avatar imotska115
imotska115
13:50 31.03.2014.

Opet ovi postavljaju svoje na pozicije, u ovom slucaju nema demokracije da gradani izaberu svog gradonacelnika, sramota ove vlade koja ne postuje zakone i propis demokracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije