Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subotica

Srbiji izručen Josip Vujić (45), deveterostruki ubojica iz 90-ih

sud
web
22.05.2010.
u 17:57

Izvor iz subotičkog Višeg suda kaže da se još ne zna početak postupka, "ali već sada je izvjesno da će to biti jedan od najkompliciranijih sudskih postupaka u Srbiji".

Josip Vujić (45) zvani “Bokser” koji je počinio osam teških ubojstava u Subotici i jedno u Mađarskoj kod mjesta Baja sredinom 90-tih, iz Mađarske je izručen Srbiji i smješten je u Okružni zatvor u Subotici, javili su srbijanski mediji pozivajući se na izvor iz višeg suda u Subotici gdje je 1997. osuđen na smrtnu kaznu, ali je u međuvremenu presuda ukinuta i čeka ga novo suđenje.

Do izručenja, služio je 15-godišnju kaznu zatvora u Mađarskoj zbog ubojstva i pljačke taksista.

Krvavi pir Vujić je započeo u selu Pačir kod Bajmoka gdje je na spavanju ubio i opljačkao Veru Mašić, medicinsku sestru iz ovog sela. Nakon nekoliko dana vatrenim oružjem ubio je taksistu Zorana Budimčevića nakon što ga je odvezao na nekoliko mjesta na subotičkoj periferiji, a potom i taksistu Marka Vukelića kojemu je ukrao automobil i odvezao se prema Bajmoku. Policija je bila u stanju pripravnosti i u cijeloj Vojvodini postavila barikade, ali ih je Josip Vujić iz Stare Moravice kod Bačke Topole uspijevao izbjeći.

U Aleksandrovu, predgrađu Subotice pred suprugom i maloljetnim djetetom hicem iz pištolja u glavu ubio je Makedonca Jordana Stojanovića s kojim je imao lakši prometni sudar. U razmaku od nekoliko dana u Bajmoku je i opljačkao i ubio starice Nedeljku i Mariju Tomić, a potom i supružnike Savu i Anu Vukelić.

Ova zadnja ubojstva Vujić je počinio sjekirom pa je dobio nadimak "Joso sjekira". Iako je u Subotici i okolici bilo puno policije i brojne zapreke, Vujić je uspio pobjeći u Mađarsku, a u Subotici su mu sudili u odsutnosti. Srbijanski mediji navode da je Vujiću dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti koji je odmah podnio zahtjev za ponavljanje postupka.

Izvor iz subotičkog Višeg suda kaže da se još ne zna kada će postupak početi, "ali već sada je izvjesno da će to biti jedan od najkompliciranijih sudskih postupaka u Srbiji".

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:22 24.05.2010.

Evo opet magic-\"to je Hrvat\" Pa jel to važno il je važno ovakvog zatvorit što prije u neki podrum i bacit ključ.

MO
mozel
20:45 22.05.2010.

Evo ciste cinjenice sta se ocekuje od ubica.Kada je osuden bio na smrtnu kazno i da je kazna izvrsena a nazalost sto nije,nebi bilo ovi daljnih ubojstava.Zato za ovakve kazna treba biti prisilan i teski rad doklen je ziv da nema izlaska niti posjete.

JA
jankoprekobrda
12:18 23.05.2010.

A zasto sudjenje dajte mu odmah kinesku nagradu, pred zid i onda 5 grama olova u sred cela,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije