Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbijanski veleposlanik vratio se u Zagreb i sastao se s Jandrokovićem

05.11.2008.
u 14:16

ZAGREB - Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u srijedu veleposlanika Srbije Radivoja Cvetićanina, koji je nakon sedam mjeseci vraćen na dužnost u Zagreb, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

"Tom prigodom izrazio je zadovoljstvo davanjem suglasnosti Republike Srbije za novoga hrvatskog veleposlanika u Beogradu i povratkom veleposlanika Cvetićanina u Hrvatsku te je istaknuo kako je to dobra osnova za unapređenje međudržavnih odnosa", piše u priopćenju.

Srbija je u ožujku ove godine povukla svojeg veleposlanika u Hrvatskoj na konzultacije u Beograd u znak prosvjeda što je Hrvatska priznala neovisnost Kosova.

Jandroković je Cvetićaninu rekao kako je "Hrvatska priznala Kosovo kao čin političke realnosti" i da to pitanje ne treba biti prepreka za razvoj odnosa Hrvatske i Srbije, kaže se u priopćenju.

Jandroković je također rekao da Hrvatska nakon ispunjenja kriterija daje potporu ulasku Srbije i drugih zemalja regije u Europsku uniju te kako je spremna pomoći im u pristupnim pregovorima.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije