Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizak sa svima

Srbijanski Ronald Reagan prevario i novinare i Trumpa

Donald Trump
Foto: Reuters
1/4
15.10.2016.
u 12:35

Srbijanski tjednik Nedeljnik pao je kao žrtva spretnog i uvjerljivog varalice koji sebe smatra bliskim brojnim američkim političarima

Oko intervjua koji je republikanski predsjednički kandidat Donald Trump navodno dao srbijanskom tjedniku Nedeljnik isplela se gotovo nevjerojatna priča iz koje se u osnovi ne da zaključiti je li intervju lažan ili pravi i tko zapravo laže.

Glavni akteri su Vladimir Rajčić, Amerikanac rođen u Peći na Kosovu 1974. godine, Suzanne Jaworovski, Trumpova savjetnica i šefica njegova stožera za saveznu državu Indianu, i uredništvo Nedeljnika.

Vladimir Rajčić, kojega slobodno možemo nazvati i glavnim akterom ove novinarsko-političke drame, do 1995. godine živio je u Beogradu, gdje je upisao i navodno završio studij političkih znanosti i financija iako to izgleda malo vjerojatno jer je u trenutku kada je emigrirao u Sjedinjene Države imao samo 21 godinu. Stoga je potpuno jasno da priča o završenom studiju u velikoj mjeri nalikuje onoj koju je Melanija Trump povukla sa svoje službene stranice.

Mladi Rajčić naselio se u Chicagu, gdje je završio glumačku školu te se počeo baviti glumom. Dobio je uloge u nekim “zvučnim“ američkim serijama, no sve su to bile su uloge koje bi se mogle svrstati u prostor između male epizodne uloge i statista sa zadatkom.

U međuvremenu je s bratom otvorio producentsku tvrtku, a srbijanski mediji o njemu pišu kao o hollywoodskom glumcu i producentu. Još prije šest-sedam godina napisao je scenarij za film o Nikoli Tesli za koji su navodno bili zainteresirani veliki studiji iz Hollywooda, no do današnjeg dana od toga filma nema ni kadra.

Bilo je objavljeno da je on favorit za glavnu mušku ulogu u filmu Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda”, no onda je izjavio da se ona ipak odlučila za drugog glumca. Navodno je bio i na inauguraciju Baracka Obame i s njime pričao u navedenom filmu. Prošloga je ljeta najavio kako će se kandidirati za predsjednika Srbije, a u srpnju je tim povodom s njime intervju napravio upravo Nedeljnik, i to pod naslovom: “Bit ću srpski Ronald Reagan!”

Susan Jaworowski s njime se susrela i porazgovarala na jednom skupu donatora za Trumpovu kampanju. Razgovarali su u Trumpovoj budućoj politici i o Srbiji i čini se da je upravo taj razgovor osvanuo u novinama.

Rajčić tvrdi da je Trumpovoj savjetnici dao pitanja za intervju na tom susretu, a ona je navodno odgovore poslala izravno Nedeljniku. No žena to negira iako je Nedeljnik objavio faksimil maila koji su dobili od S. Jaworovski. Nakon izbijanja skandala, Rajčić je kazao kako su mu ljudi iz Trumpove kampanje rekli: “Ako je u Trumpovu interesu to da dobije izbore, onda je ovo izmišljeni intervju!” Naglasio je kako ne zna kako je došlo do iznenadnog preokreta i dodao kako će uskoro dati izjavu CNN-u.

Najveća žrtva u cijeloj ovoj priči je redakcija Nedeljnika, koja je kao nevin u ludnicu upala u nju. U priopćenju o cijelom skandalu pišu da će sve pomno istražiti, ali da postoje indicije da ih je Vladimir Rajčić prevario i nasamario iako su oni čvrsto vjerovali da je on ugledni glumac i producent s dobrim vezama u Sjedinjenim Američkim Državama.      

>> Izborni stožer: Trump nije dao intervju srpskom Nedjeljniku!

Komentara 5

GO
gooniegoogoo
12:58 15.10.2016.

i umjesto da se čitateljima i Trumpu ispriča radi lažnog članka i širenja velikosrpske propagande ona pljuje po mrtvom velikanu. i dalje jednostvano ne može iznaći šta je tu istina. valda istina previše boli.

AN
anticenzura
14:19 15.10.2016.

Bez obzira na intervju, Trump je to i javno izjavio i osudio Clintonovu politiku na Balkanu. Zna se da je Trump poslovan covjek i da on voli raditi i poslovati sa svima, a ne krasti tudjim narodima kruh iz usta. Trumpa ne vole zato sto bi prestali ratovi ako on dodje na Vlast, a oni ne znaju nista drugo nego ratovati i pljackati sve oko sebe. Amerika je na koljenima, oni su u dugu do guse, i ako im Trump ne dodje na Vlast, pametan covjek koji ce korektno poslovati sa svima i zaposliti ljude, kukava im majka bankrotirati ce i zaratiti citavu planetu. Nema sanse da oni dobiju rat protiv Rusije i svih njihovih saveznika BRIKS-a, njih ima nekoliko miliardi, plus Iran, a i Turska je pod velikim upitnikom na cijoj bi strani ratovala u slucaju velikih sukoba. Ta je politika dno dna, bude li se Europa petljala u americku ratnohuskacku politiku, ne gine nam 3.svjetski i to opet preko ledja Europljana. Jadni ste vi mediji sto radite protiv vlastitoga naroda. A doduse u Hrvatskoj kvazi uopce nema Hrvatskih medija, pa se nije ni za cuditi.

DU
Deleted user
15:50 15.10.2016.

Od ovakvu medijsku šamarčinu ima šajkača da padne preko oči .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije