Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbijanski Press: Hrvatska bez dokaza protiv Joce Amsterdama?

Joca Amsterdam
08.10.2009.
u 10:53

Hrvatski tužitelj je sucu srbijanskog Specijalnog suda dok ga je nedavno posjetio u Zagrebu umjesto dokaza da je Jocić organizator likvidacije, dao samo iskaz zaštićenog svjedoka koji je optužio Jocića i njegova kuma Slobodan Đurovića za organizaciju ubojstva.

Istražni sudac tamošnjeg Specijalnog suda Srbije Vučko Mirčić koji vodi slučaj protiv Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, kojeg se sumnjiči da je organizirao ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića, nedavno se nezadovoljan vratio iz Zagreba gdje je doputovao kako bi se upoznao s dokazima koje Hrvatska ima protiv Jocića, piše srbijanski Press. U Zagreb je doputovao i kako bi se s hrvatskim kolegama dogovorio oko podizanja optužnice protiv Jocića.

Mirčiću je naime hrvatski tužitelj umjesto dokaza da je Jocić organizator likvidacije, dao samo iskaz zaštićenog svjedoka koji je optužio Jocića i njegova kuma Slobodan Đurovića za organizaciju ubojstva, doznaje Press od anonimnog izvora iz Specijalnog suda.

Jocić je zbog sumnje da je organizirao Pukanićevo ubojstvo uhićen 27. travnja u Beogradu i od tada se nalazi u pritvoru, a krajem ovog mjeseca ističe zakonski rok od šest mjeseci  za podizanje optužnice protiv njega ili proširenje istrage. Ako se ništa od toga ne dogodi, Jocić će biti pušten na slobodu.

- Jocini odvjetnici imaju razloga za slavlje - kazao je sugovornik Pressa budući da se sudac Mirčić iz Zagreba vratio razočaran jer su mu hrvatski kolege kao dokaz protiv Jocića dale samo iskaz zaštićenog svjedoka, a hoće li dosad prikupljeni dokazi protiv Jocića u Hrvatskoj i Srbiji biti dovoljni za podizanje optužnice, znat će se za desetak dana, a izvor Pressa dodaje kako su sve opcije otvorene i naglašava kako je Srbija uhićenjem Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića učinila mnogo više nego Hrvatske u rasvjetljavanju atentata na Pukanića.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je pak kako "nema saznanja" o posjetu srpskog suca Zagrebu.
Nemamo saznanja o tome da je istražni sudac Vučko Mirčić nedavno boravio u Zagrebu, niti nam je poznato o kojem se sucu radi. Međusobna suradnja u vezi s ovim predmetom između naša dva suda je više nego dobra i nikad nismo primili niti čuli neke izraze nezadovoljstva u vezi s tim. Istraga u Hrvatskoj zbog ubojstva Pukanića je pri kraju - rekao je Devčić za Press.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar sultan46
sultan46
00:31 30.10.2009.

hahaha sta se cudis za ovoga MISTER1x5 on ionsko komentira svaki clanak po par puta,,, i to sve neki bezvezni retardirani komentari,, pokusava izmisliti toplu vodu i zato lupa praznu slamu....

BT
bili-tartuf
15:46 08.10.2009.

po komentarima vidimo, da -mister x -a , pored Glavasá, sexualno uzbudjuje i Joca...., a mozda i Dr-Dabic´...

OB
-obrisani-
11:42 08.10.2009.

Šta bi mi to trebali očekivati od naših vlasti? Da pribave dokaze? Ma kakvi, ti trebaš dokazati da si nevin. Na potpuno isti način se sudi šlogaru,samo ovaj puta nema zaštićenih svjedoka, nego policajci koji ne mogu zapamtiti niti dvije rečenice. Mi, pravosuđe, oštenje i zakon smo stotnama godina iza svih. Jedino se zna javno lagati,krasti,obmanjvati narod i za sve to imati imunitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije