Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbijanski parlamentarci u Zagrebu prethodnica susreta Josipović-Tadić?

tadic
afp
20.02.2010.
u 11:40

U ponedjeljak zastupnici Skupštine Srbije iz grupe prijateljstva sa Hrvatskom putuju u Zagreb, a predsjednik skupine Janko Veselinović iz DS-a kaže "volio bih da naše izlaslanstvo bude prethodnica susreta dva predsjednika”.

BEOGRAD - Datum susreta predsjednika Srbije Borisa Tadića i Hrvatske Ive Josipovića još nije određen, ali bi sudeći prema brojnim izjavama proteklih dana mogao biti uskoro., piše današnji beogardski "Blic" i nastavlja da već u ponedjeljak zastupnici Skupštine Srbije iz grupe prijateljstva sa Hrvatskom putuju u Zagreb, a predsjednik skupine Janko Veselinović iz DS-a kaže "volio bih da naše izlaslanstvo bude prethodnica susreta dva predsjednika”. Veselinović je potvrdio da će ih u Zagrebu primiti i novi hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

"Blic" pojašnjava da je negativan trend u srpsko-hrvatskim odnosima, sa manjim uzlaznim prekidima poput posjete bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera prošle godine, uglavnom diktiram tužbama pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu i brojnim nerješenim pitanjima, od povratka izbjeglica i njihove imovine, do nerješenih granica. Beogradski dnevnik podsjeća da je predsjednik Srbije jedini iz regije nije nazočio inauguraciji novog hrvatskog predsjednika, ali "to nije zabilježeno kao još jedan u nizu loših poteza u bilateralnim odnosima".

- Imamo puno nerješenih pitanja koja ne trpe odgađanje, poput povratka izbjeglica, izgradnje infrastrukture u mjestima gde bi se trebali vratiti kako bi njihov povratak bio uspješan, pitanje granica, otete imovine, ali će i vrlo važan dio naših razgovora biti stvaranje boljih uvijeta za položaj hrvatske manjine u Srbiji. Nadamo se da će parlamentarni posjet biti početak rješavanja otvorenih problema - rekao je za „Blic” Janko Veselinović uoči puta u Zagreb. Parlamentarna skupina prijetelja Hrvatske osnovana je prošle godine prvi put službeno posjećuju Hrvatsku.

Komentara 242

UK
Ugo Kajvez
13:19 20.02.2010.

U svakom slučaju, pitanje povratka hrvata i njihove imovine u rep. srp. treba biti na vrhu rasprave o poboljšanju odnosa ....

TC
tigar-cro
21:17 20.02.2010.

h Venlo Svaka čast!!! Jedini(!!), pametan, komentar ovdje!!!

OB
-obrisani-
11:59 20.02.2010.

Sad mora Josipovic taj ljudski sljam odjebati.Kad nije dosa kad se moralo doci sad i nemora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije