Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOVRGNUO TVRDNJE

Srbijanski ministar tvrdi: Na dan posjete Jandrokovića nije došlo do sukoba Šešelja i policije

20.04.2018.
u 14:07

Srbijanski ministar policije eksplicitan je u tvrdnjama da se "nikakav fizički sukob nije dogodio".

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak da u Skupštini Srbije na dan posjeta hrvatskog parlamentarnog izaslanstva nije bilo nikakvog fizičkog sukoba između zastupnika Vojislava Šešelja i policijskih djelatnika te da ne postoji video-snimka navodnog incidenta koji je prethodio prekidu posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji.

Stefanović je istodobno opovrgnuo i tvrdnje vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, sukobio s petoricom policajaca u civilu iz skupštinskog osiguranja.

"Tamo se uopće nije nalazilo pet-šest ljudi, već jedan čovjek iz MUP-a", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, na skupu upriličenom u povodu predaje donacija iz Njemačke MUP-u Srbije.

Stefanovićeva izjava potpuno je suprotna jučerašnjoj tvrdnji Vojislava Šešelja na tiskovnoj konferenciji da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, hrvao s čak petoricom pripadnika skupštinskog osiguranja.

Srbijanski ministar policije eksplicitan je u tvrdnjama da se "nikakav fizički sukob nije dogodio".

On također naglašava kako ulaz u zgradu Narodne skupštine Srbije, u predvorju gdje su stajale državne zastave Srbije, Hrvatske i EU, nije pokriven kamerama i da zato nema snimke navodnog incidenta te da bi o eventualnom sukobu morala postojati službena zabilješka.

"Za sve što se događa kada je policija umiješana postoje službene zabilješke. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", kategorički je novinarima kazao srbijanski ministar policije.

Šešeljeva SRS priopćila je na dan posjeta parlamentarnog izaslanstva Sabora RH Srbiji da je Šešelj u Skupštini Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao izaslanstvo Sabora, nakon čega je su se hrvatski parlamentarci na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem odlučili prekinuti posjet i vratiti se u Zagreb.

1/0

Komentara 36

BL
bljak007
14:46 20.04.2018.

Istina, nije došlo do sukoba Šešelja i policije, jer su ga oni sami pustili da učini to što je i učinio, i još omogućili da taj dio ne bude pokriven kamerama.

PO
portugisac
15:18 20.04.2018.

Pa ko je i rekao da je došlo do sukoba Šešelja i policije. Oni su mu još pomagali i pridržavali da ne padne kada je gazio Hrvatsku zastavu.

OV
Ovozemaljski
14:56 20.04.2018.

Ma ni rata 91-95 nije po Srbima bilo, oni uce da je rat poceo 1995 godine. A naucili su da 100 puta ponovljena laz postaje istina, to im je u genetskom kodu, samo mi ih dobro poznajemo pa znamo skim imamo posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije