Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posebna vrsta naoružanja

Srbija želi kupiti moćne naoružane dronove iz Kine, isprobani su na mnogim ratištima

Dron Wing Loong II
Foto: Youtube/ defenseupdate
1/3
14.08.2019.
u 17:07

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je prošle godine namjeru Srbije da nabavi iz Kine dronove kada je bio u službenoj posjeti Kini

Srbija je prije nešto manje od godina dana najavila kupnju šest dronova od Narodne Republike Kine, te će se tako priključiti zemljama koje imaju takvu vrstu naoružanja, piše Blic. 

Namjera kupnje

U ovom trenutku ne zna se kada će se dogoditi kupnja dronova, no zna se kako će od ukupno šest dronova dva drona imati naoružanje.

Ako se neslužbene najave obistine, srpska vojska imat će u svojem vlasništvu najprodavaniju bespilotnu letjelicu - drona pod imenom 'Jilong 2' poznatog i kao "Wing Loong II" ili "pterodaktil 2". Riječ o dronu koji je pokazao svoju moć uspješno na bojištima diljem cijelog svijeta. 

Foto: Reuters/Pixsell

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je prošle godine namjeru Srbije da nabavi iz Kine dronove kada je bio u službenoj posjeti Kini. 

- Prodaja njihovih letjelica raste, neki tipovi dronova su jeftiniji i lako dostupni, a ima i onih sofisticiranijih pa ih zbog nemogućnosti da nabave slične dronove sa Zapada nabavljaju bogate države Bliskog istoka - kaže za "Blic" urednik portala "Tango six" Petar Vojinović. On navodi kako Kinezi danas imaju najviše tipova naoružanih letjelica i vrlo se ozbiljno time bave, te kao primjer navodi kako je kompanija Chengdu Aircraft Industry Group razvila "obitelj" naoružanih letjelica "jilong". 

- Za neke od ovih letjelica razvijen je veliki broj ubojitih sredstava poput vođenih bombi, bombi za uništavanje, protuoklopne rakete, vođene rakete... - priča Vojinović koji ističe kako su kineski dronovi prethodnih godina dobili značajno borbeno iskustvo. 

 

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar speak_loud
speak_loud
20:43 14.08.2019.

Ono što bi Hrvatsku trebalo zabrinjavati je naj jače srpsko oružje, a to su petokolonaši i domaći izdajnici u Hrvatskoj.

PR
prajdali100
19:41 14.08.2019.

Za Vučića, Šešelja, Dačića, Vulina...rat nije završio !!! Oni se spremaju za drugo poluvrijeme.

Avatar Balcanicus
Balcanicus
07:29 15.08.2019.

Rat sa Srbima je završen, sljedeća proslava u Kninu će biti 25. obljetnica "Oluje". Oko čega bi Srbi ratovali sa Hrvatskom, tzv. Krajine više nema i nema je tko obnoviti. Srbi imaju problem sa Kosovom i zato se naoružavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije