Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZE DO GRANICE

Srbija ograničila željeznički promet prema Hrvatskoj: Autobusni prijevoznici očekuju mjere

Ilustracija
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
15.03.2020.
u 17:35

Željeznički promet na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik prema Hrvatskoj privremeno je obustavljen radi sprečavanja širenja koronavirusa, priopćilo je u nedjelju javno poduzeće „Srbija voz“, dok autobusni prijevoznici očekuju mjere vlade Srbije

Međunarodni vlakovi za Zagreb i Ljubljanu, koji su išli preko tog prijelaza, prometovat će do daljeg samo od Beograda do Šida i nazad.

Pojedina autobusna poduzeća privremeno su već obustavila polaske prema Austriji, Francuskoj.

Zbog zatvorenih granica u Sloveniji i BiH suspendirane su linije prema odredištima u tim državama, potvrđeno je Hini u autobusnom poduzeću „Lasta“.

U privatnom poduzeću BS Tours, koje ima kooperantski ugovor s „Filsom“ iz Pule, kažu da su „dosadašnji polasci o oba smjera bili redoviti", ali najavljuju da će pratiti razvoj događaja i slijediti propisane mjere.

1/0

Srbijanski prijevoznici očekuju da će srbijanska vlada, prateći razvoj situacije s prometnim ograničenjima u državama regije, proglasiti privremenu obustavu međunarodnog prometa.  

Za nedjelju navečer u 20 sati najavljeno je obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a očekuje se da će priopćiti nove mjere u borbi za suzbijanje koronavirusa.

Jedna od mjera bi mogla biti obustava nastave u školama i na sveučilištima, te zabrane i ograničenja u međunarodnom prometu.

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji poslije sastanka Kriznog stožera Vučić nije isključio mogućnost uvođenja izvanrednog stanja ako to bude zahtijevao razvoj epidemiološke situacije, ali je predočio da izvanredne mjere znače potpunu izolaciju, obustavu svih aktivnosti, niz zabrana i zatvaranje granica. 

VIDEO Pojačana kontrola na graničnom prijelazu Bregana zbog koronavirusa

Komentara 2

PU
paul-umpe
18:29 15.03.2020.

neka tako i ostane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije