Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI PROSVJED

Srbija uputila prosvjednu notu Hrvatskoj: 'Počinitelji trebaju biti kažnjeni'

Članovi A-HSP-a ispred sjedišta SNV-a zapalili Novosti
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
04.09.2017.
u 13:33

Srbija je danas uručila veleposlaniku Hrvatske u Beogradu prosvjednu notu zbog paljenja srpskog tjednika "Novosti"

Srbija je danas uručila veleposlaniku Hrvatske u Beogradu prosvjednu notu zbog paljenja srpskog tjednika "Novosti" u Zagrebu.

U povodu toga u Ministarstvo vanjskih poslova pozvan je otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, kojem je, kako navode iz Ministarstva, uručena prosvjedna nota zbog incidenta koji je nastao prilikom skupa Autohtone hrvatske stranke prava u Zagrebu, čije su pristalice iznosile proustaške i antisrpske političke stavove ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu i zapalile primjerak samostalnog srpskog tjednika Novosti.

Članovi A-HSP-a ispred sjedišta SNV-a zapalili Novosti
1/13

Iz srpskog ministarstva navode kako ovakav incident, izvršen od neofašističke političke grupe iz Hrvatske predvođene njenim predsjednikom, u prisustvu pripadnika MUP-a Hrvatske, predstavlja primjer raspirivanja nacionalne mržnje i zastrašivanja pripadnika srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, pokušaj revizije povijesti kao i veličanje ustaškog pokreta i njegovih obilježja.

Očekuju i da počinitelji kaznenog djela budu optuženi i kažnjeni po zakonu. Srpsko ministarstvo dalje navodi kako od nadležnih institucija Hrvatske u duhu očuvanja i daljeg razvijanja bilateralnih odnosa očekuje da ubuduće spriječi ovakve skupove s izvjesnim krajem, a to je vrijeđanje predstavnika srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i Srba u cjelini.

Ključne riječi

Komentara 228

EN
enigma898
13:51 04.09.2017.

Novosti nisu glasilo srpske nac. manjine, nego velikosrpsko, antihrvatsko propagandno glasilo. I što je najžalosnije Republika Hrvatska ih financira, a ta ekipa koristi svaku priliku za blaćenje Hrvatske države, posebno pred međunarodnim organizacijama, ima tu posla i za protuobavještajnu službu...

TE
tek
13:44 04.09.2017.

Javili se pravi, zbog čega bi trebali biti kažnjeni ? A kad Šešelj palio hrvatsku zastavu jesu išta poduzeli?

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
13:56 04.09.2017.

Srbi, te vaše pišljive Novosti koje šire velikosrpstvo, mržnju i laž če mo zabraniti čim na (u) vlast dođu (uđu) Hasanbegović, Glasnović i Esih! Na kraju krajeva to se samo obilčna pišljiva novina a kad vi palite Hr zastave ondaa je to po vama sasvim ok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije