Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička ubojstva

Srbija: Politička pitanja i sad se rješavaju vatrenim oružjem

Slavko Ćuruvija
Foto: Screenshot Youtube
20.01.2014.
u 08:06

I danas se naručuju atentati, ovih dana život je izgubio srpski političar na Kosovu.

Nekoliko dana nakon što je Srbiju uzbudila vijest o uhićenju osumnjičenih za ubojstvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, u Kosovskoj Mitrovici život je na sličan način izgubio 35-godišnji lokalni srpski političar Dimitrije Janićijević, član lokalne skupštine i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, ispred Samostalne liberalne stranke, srpske stranke koja je dio vladajuće koalicije u Prištini.

Janićijević je ubijen kad se vraćao kući, izrešetan iz automatskog oružja. Na to u svom komentaru u Blicu upozorava novinarka Gordana Suša, jer očito je, politička se pitanja u Srbiji i danas rješavaju i automatskim oružjem. Osim toga, već nekoliko godina novinarku Brankicu Stanković bez prestanka čuvaju. Agencija Tanjug napravila je listu neriješenih ubojstava političara i novinara na kojoj je 14 žrtava i koja završava ubojstvom premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine.

Lista odstrijeljenih

Taj bi se popis mogao još proširiti, jer nedostaje dvoje ubijenih novinara, Dada Vujasinović i Milan Pantić, čije smrti nisu razriješene. Prve dvije žrtve na Tanjugovu popisu bili su bliski suradnici vladajućeg para u Srbiji, Slobodana i Mire Marković. U listopadu 1997. godine ubijen je Zoran Todorović-Kundak, direktor Beopetrola i glavni tajnik JUL-a, Jugoslavenske ljevice, stranke Mirjane Marković.

Nekoliko mjeseci prije, u travnju 1997. godine, život je izgubio blizak Miloševićev suradnik Radovan Stojičić Badža, zamjenik ministra policije. Osam mjeseci prije Miloševićeva pada rafalima iz kalašnjikova život je izgubio ministar obrane Pavle Bulatović, a u potragu za ubojicama u Saveznoj skupštini formiran je odbor na čelu s Nebojšom Simeunovićem koji je uskoro nađen mrtav u Dunavu.

Opasan i jogging

Na Vuka Draškovića ubojice su poslane dva puta. U zadnjim mjesecima Miloševićeve vlasti bilo je najviše atentata. U travnju je život izgubio direktor JAT-a Živorad Žika Petrović, pričalo se o tome da je direktor avioprijevoznika iznosio novac za Miloševića, da je prodavao JAT-ove nekretnine po svijetu... U svibnju je ustrijeljen šef vojvođanske vlade Boško Perošević, u kolovozu je za vrijeme jogginga u blizini svog stana u Košutnjaku otet Ivan Stambolić.

>>'Miloševićeva udovica u kontaktu s ubojicom Slavka Ćuruvije'

>>Sloba i Mira preko Državne sigurnosti ubijali su svoje protivnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije