Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbija od Crne Gore traži 1,5 milijuna eura za najam vile u Beogradu

kuća na stablu
Forecast earth
17.01.2010.
u 13:04

Riječ je o vili na beogradskom Dedinju koju je Crna Gora koristila u reprezentativne svrhe i u vrijeme zajedničke države, a i nakon razlaza sa Srbijom.

BEOGRAD - Crna Gora će razgovarati sa Srbijom o pronalaženju obostrano prihvatljivog rješenja za plaćanje računa od 1,5 milijuna eura, koliko je Beograd naplatio Podgorici za korištenje vile "Crnogorka" na Dedinju, najavio je danas tajnik Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Mirsad Bibović.

Riječ je o vili na beogradskom Dedinju koju je Crna Gora koristila u reprezentativne svrhe i u vrijeme zajedničke države, a i nakon razlaza sa Srbijom. Ministarstvo vanjskih poslova Srbije ispostavilo je račun crnogorskim kolegama za korišćenje vile odmah nakon što je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose s Kosovom. Iznos od 1,5 miliona eura odnosi se na razdoblje od osamostaljenja Crne Gore, tako da je cijena mesečnog zakupa 35.000 uvra.

Bibović je pojasnio da dostavljanje računa u Ministarstvu ne shvaćaju u kontekstu aktualnih zbivanja nakon što je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose sa Kosovom, jer je razgovora o tome bilo i ranije.

U vili "Crnogorka" za koju Srbija traži plaćanje najma, je crnogorsko veleposlanstvo nakon što se Crna Gora 2006. odvojila od Srbije. Princeza Jelisaveta Karađorđević pokrenula je pred Međunarodnim sudom u Strasbouru postupak kojim od Crne Gore i Srbije traži povratak imovine koja je nekada pripadala srpskoj kraljevskoj obitelji.Od Srbije traži povratak vile "Crnogorka", a od Crne Gore vilu Miločer, koju je njena majka Olga donijela u miraz kada je došla u obitelj Karađorđević, piše danas beogradski "Blic".

Komentara 9

OB
-obrisani-
13:13 17.01.2010.

35 000 uvra ?

OB
-obrisani-
13:36 17.01.2010.

Ovo je samo pocetak kraja mafijasa Mile.Toliko se obogatio na racun sirotinje u CG,da to vec prelazi granice dobrog ukusa.I uvek kad mu gori pod nogama iscenira kako se povlaci,i onda kao ptica feniks,jos lepsi i bolji.A narod ionako niko nista i ne pita iako se donose odluke u njegovo ime koje narod odbacuje.Ta mafijaska grupa nece dugo!

OD
odpreko
13:28 17.01.2010.

sta je to za milu dukanovica jedan sleper marlbora i placeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije