Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vuk Drašković
Povratak na članak

"Srbija mora prihvatiti realnost da je Kosovo završena priča"

Drašković upozorava kako Beograd mora "državnu strategiju podrediti realnim ciljevima - istinskoj zaštiti Srba na cijelom Kosovu i religijskog naslijeđa, uz međunarodno jamstvo".

Komentari 12

OB
-obrisani-
21:03 06.08.2010.

Pa kad Drašković mora osvješćivati Srbiju onda je stvarno u nezavidnom položaju! A ovi što nama prijete \"Šiptarima još uvijek isto razmišljaju - meni bolje ako komšiji crkne krava! Vrlo jadno!

VL
Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
08:41 06.08.2010.

. ..ZZAŠTO CCU SRBI und HRVATI IZGUBILI SVE OSVAJAČKE RATOVE-ZNA SE-OTETO PROKLETO. ..ALI NEKI MISLE DA SE TO NEODNOSI NA NJIH(KAO ŠTO CCU MISLILLI SRBI und HRVATI)A SAD MISLE NAŠI ALJBANCI U NAŠEM SFRYY-S.A.P.KKOSOVU. ..P.S.Vuk Drašković SA SVOJIM OSMIŠLJENIM BLLEBETANJEM O NAŠEM SFRYY-S.A.P.KKOSOVU POKUŠAVA fon Dodiku OTVORITI PUT ZA POKUŠAJ PONOVNOG CEPANJA NAŠE SFRYY-S.R.BOSNE i HERCEGOVINE NARAVNO YOYOpet U DILLU SA Hrvatićima ALLA KomšiCH. ..OZZNA SVE DOZNA. ..

VL
NO
norahs
09:11 06.08.2010.

E, kad Vuk Drašković kaže da je Kosovo realnost... Onda je realnost... On je primjer nacionalista koji isprobava: prvo nastupa kao radikalni ekstremni ultranacionalist, a zatim od njega nekakve izjave diplomatskog tipa, kad uvidi da je pušiona prvobitna zamisao. II nije ovo prvi put.

VL
CR
crocro
09:17 06.08.2010.

Na opće čudo Drašković je po pitanju Kosova u pravu. Srbija mora promijeniti svoj stav ne samo prema Kosovu kojega treba priznati kao suverenu državu, već i prema zemljama u okružju, poglavito Hrvatskoj. Srbija treba javno obznaniti da poput Slovenije, još uvijek pod okupacijom drži dio Hrvatskog državnog teritorija, te javno obzaniti svijetu da ga miroljubivo vraća matičnoj državi. Također Srbija treba javno obznaniti da nikada više neće ratovati ili ratom posezati za tuđim teritorijem i za tuđi teritorij slati svoje osvajačke postrojbe na tuđi teritorij. Toga se Srbija javno mora odreći. Te neodgodivo Hrvatskoj podastrijeti činjenice o grobnicama Hrvatskih građana na teritoriju Srbije, činjenice o nestalim osobama, ćinjenice o opljačkanom Hrvatskom kulturnom blagu i sve ostale činjenice i podatke kojima se mogu raščistiti međudržavni odnosi. Time bi Srbija pokazala da se odriče koncepcije velikosprske Miloševićeve politike. Dok ne počisti svoje dvoriše, prizna realitete i okrene se pozitivnoj budućnosti, do tada će biti dogmatski orijentirana i nepriznata provincija.

VL
PO
poirot
10:32 06.08.2010.

Drašković je do kraja eksponent američke politike koji bezrezervno sprovodi naloge. Partija mu se ugasila, on je nestao sa političke scene a opet po nalogu, vlast je prihvatila jednog njegovog ministra u vladi. Drašković mora da odradi zaštitu koju muu pružaju Ameri jer bi u suprotnom davno bio u Hagu zbog srpskih paravojnih formacija tzv. srpske dobrovoljačke garde koja je delovala u okolini Gospića. To je bila partijska vojska SPO-a. Ali, sem talasanja, Vuk u Srbiji ne odlučuje ništa niti se ko obazire na Vukove priče. Ova vlast bi se takođe rado ratosiljala problema Kosova, ali ne smeju odustati zbog presudnog pritiska srpske javnosti.

VL
OB
-obrisani-
10:44 06.08.2010.

crocro01 : A koji je to deo Hrvatske teritorije koju Srbija drži pod \"okupacijom\", samo da mi je znati?!!.

VL
OB
-obrisani-
11:46 06.08.2010.

Drašković je i inače pizdast i sa njim su mogući dilovi i za puno manje iznose a ne za ovako veliki ulog kakav ima sa Amerikancima. Na jednoj strani stoji mu hapšenje i odvođenje u Hag zbog ratnih zločina u Hrvatskoj a na drugoj sve pogodnosti američke podrške u na političkoj sceni u Srbiji plus i nešto love u kešu. Pa ko to da odbije? Drašković sigurno ne.

VL
CR
crocro
11:52 06.08.2010.

Vendeta u 10.44. Sporni su otici na lijevoj obali Dunava, te Šarengradska Ada. Policija brani HR građanima dolazak na njihov posjed. Zašto? Granica sredina Dunava je logična, osim ako osamostaljenjem država Hrvatska nije imala svoj teritorij koji se proteže otocima. Kako je Hrvatska imala svoj teritorij i na otocima, pravilo sredine Dunava nema logike.

VL
OB
-obrisani-
14:57 06.08.2010.

Ajmo Albanci ,sljedece je sumadija pa Beograd sirite svoju spermu tako da Srbi postanu kao Zidovi raseljeni po celom svetu

VL
PO
poirot
18:36 06.08.2010.

Šiptara u Srbiji nema i sigurno ih dugo,dugo neće biti. Nažalost Hrvatska se puni dobrano Šiptarima i biće ih sve više i više. Uopšte zbog toga ne likujem, jer mislim da exploited1nije Hrvat već upravo Šiptar. Uostalom baš Šiptari bežee sa Kosova i Albanije jer tamo caruju divljaštvo, beda i bezakonje a ovi iz EU ih vraćaju ali zahvaljujući hr birokratiji svaki Šiptar može dobiti HR putovnicu i državljanstvo. Toliko kontradiktornosti kao kod Hrvata ni kod jednog naroda nema.

VL
OB
-obrisani-
09:38 07.08.2010.

crocro01 : E to je već druga stvar!!! Ja sam već pomislio da si i ti kao i neki \"drugi\" bolidi na ovom forumu koji pokušavaju da na malo uvrnut način ubede ljude da je Srbija Hrvatskoj \"otela\" Vojvodinu. Što se tiče Šarengradske ade to je sitan pogranični problem, ali to svakako nije okupacija Teritorije jedne suverene države, čiji suverenitet je Republika Srbija upotpunosti priznala. Za to odgovornost snosi pokojni Broz koji je na malo neobičan način crtanjem administrativnih granica Republika bivše Jugoslavije, kreirao niz pograničnih problema između država proizišlih raspadom Savezne države!!!.

VL
OB
-obrisani-
14:54 07.08.2010.

06.08.2010. u 11:52h crocro01 je napisao/la: Vendeta u 10.44. Sporni su otici na lijevoj obali Dunava, te Šarengradska Ada. Policija brani HR građanima dolazak na njihov posjed. Zašto? Granica sredina Dunava je logična, osim ako osamostaljenjem država Hrvatska nije imala svoj teritorij koji se proteže otocima. Kako je Hrvatska imala svoj teritorij i na otocima, pravilo sredine Dunava nema logike. ___________________________________ Nisam sve pročitao pa ne znam kako ste u ovoj temi došli na pitanje granice na Dunavu ali vidim da vi kažete da, prvo govorite o privatnim posedima na dunavskim adama a onda odjednom ti posedi postaju državni posedi, i još gore: moraju biti obhvaćeni državnim granicom! Dakle, mešate pojmove. Ja mogu kao državljanin Mauricijusa imati u Hrvatskoj neki posed i nemam pravo tražiti da moj posed bude teritorij Mauricijusa. Situacija sa posedima na dunavskim adama je identična. Ili ako mislite da nije, ako mislite da samo zbog toga što neka fizička i pravna lica iz Hrvatske imaju tamo posede to treba da bude i deo hrvatskog državnog teritorija, upozoravam vas da ne desnoj obali Dunava, sve od Erduta do Iloka, postoje brojne njive, šume i vinogradi koji su vlasništvo Srba koji sada ne žive u Hrvatskoj nego u Srbiji, i imaju srpsko državljanstvo. Da li po istom principu oni mogu tražiti da granica tu izlazi na kopno i obuhvati njihova imanja u teritorij Republike Srbije?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.