Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dačić odgovorio:

'Srbija je svoje zločince kaznila, neka se RH suoči s vlastitom prošlošću'

Ivica Dačić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
12.12.2018.
u 13:48

Srpski šef diplomacije reagirao je na izjavu hrvatske ministrice Marije Pejčinović-Burić

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić komentirao je izjavu svoje hrvatske kolegice Marije Pejčinović-Burić, koja je rekla da je Srbija nespremna za suočavanje s pitanjima iz prošlosti.

– Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči s vlastitom prošlošću i da prestane relativizirati genocid nad Srbima, Židovima i Romima počinjen tijekom Drugog svjetskog rata u NDH, kao i slaviti progon Srba u "Oluji". Srbija je svoje zločince kaznila i nastavlja ih kažnjavati – rekao je Dačić za Novosti.

Ovaj list također piše kako bi izjava hrvatske šefice diplomacije, izrečena u Bruxellesu poslije međuvladine konferencije na kojoj su Srbiji otvorena još dva poglavlja u pregovorima s EU, mogla značiti najavu da će Zagreb zadržati čvrst stav prema Beogradu kad je riječ o europskim integracijama.

Forbesove najmoćnije žene na svijetu:

Ivica Dačić
1/8

– U Srbiji, nažalost, i dalje nema političke volje za suočavanjem s prošlošću i odustajanjem od ideologije iz 90-tih godina prošlog stoljeća, što ozbiljno dovodi u pitanje spremnost za rješavanje drugih pitanja koja su posljedica raspada bivše države, kao što je pitanje granica ili onih koja su posljedica agresije na Hrvatsku, kao što su pitanja nestalih ili suđenja za ratne zločine – rekla je, podsjetimo, hrvatska ministrica.

– Naglasili smo nespremnost Srbije da se suoči s pitanjima iz prošlosti, kako pitanjima vezanim uz raspad bivše države tako i pitanjima koja proistječu iz rata i agresije na Hrvatsku – rekla je također Pejčinović-Burić.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Komentara 47

DU
Deleted user
14:08 12.12.2018.

Druže Dačiću ne lažite, ah da to Vam je u genima, vi ne možete drugačije osim lagati.

BR
Brandfackel2
14:10 12.12.2018.

Kad bi Srbija kaznila sve svoje zločince i one koji su ih podržavali te odobravali njihove zločine, na slobodi bi u čitavom beogradskom pašaluku ostala šačica ljudi... Niti uz ime Adolfa Hitlera ne veže se toliko pojam genocid kao što je to u slučaju srpske povampirene politike 90tih godina čiji protagonisti su i dan danas na vlasti!

DU
Deleted user
14:07 12.12.2018.

Opet četnik kmeči!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije