Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor s Rusima

Srbija ipak potpisala ugovor za Južni tok: 'Ovo je povijesni dan'

plinovod
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
08.07.2014.
u 22:43

Ugovor je vrijedan 2,1 milijardi eura, a dionica srpskog plinovoda bit će izgrađena prema najboljim međunarodnim standardima.

Kao što je danas u Moskvi najavio srpski premijer Aleksandar Vučić nakon razgovora s ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom, večeras je u Beogradu potpisan ugovor s ruskom tvrtkom Centargas o gradnji dionice plinovoda Južni tok u Srbiji unatoč upozorenju Bruxellesa.

Kako javljaju mediji u Srbiji, ugovor su večeras, nakon signala Vučića i Putina iz Moskve, potpisali direktori Južnog toka Srbija Dušan Bajatović i Aleksandar Siromjatin, s glavnim direktorom Centargasa Stanislavom Anikejevim, koji su poručili "kako je ovo povijesni dan za srpsku energetiku i prvi plin će poteći Južnim tokom kroz Srbiju do kraja 2016. kako je i planirano".

Ugovor je vrijedan 2,1 milijardi eura, a dionica srpskog plinovoda bit će izgrađena prema najboljim međunarodnim standardima, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora u zgradi tvrtke Srbijagas u Beogradu. Kako javljaju mediji u Srbiji, Dušan Bajatović je nakon svečanosti potpisivanja ugovora posebno zahvalio predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, "koji su pomogli rješavanju nekih otvorenih pitanja, što je omogućilo potpisivanje ovog ugovora".

>>Sve o Putinovu naftašu Alekseju Milleru koji dolazi u Hrvatsku

>>Nakon Bugarske, i Srbija obustavila radove na ruskom plinovodu 'Južni tok'

Komentara 6

Avatar gladnijura
gladnijura
07:51 09.07.2014.

Pa kome je to čudno?

ĆA
ćaćaća
00:20 09.07.2014.

jesu druga ivu i zokija pozvali na svečanost da ih izljube 3 puta ?..ipak je to region :)

DU
Deleted user
07:09 09.07.2014.

Srbija je na "Ruskoj sisi",sada slijedi ropska ovisnost "bebice" do granica plača...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije