Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pauci' i 'Foča'

Srbija i RS zajednički grade dvije hidroelektrane vrijedne 200 milijuna eura

29.08.2018.
u 21:23

Prvi radovi na izgradnji hidroelektrana 'Pauci' i 'Foča' trebali bi početi već u rujnu, potvrdila je premijerka RS-a

Premijerke Srbije Ana Brnabić i bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Željka Cvijanović najavile su u srijedu nakon sjednice dviju vlada da će zajednički graditi dvije nove hidroelektrane na Drini čija je vrijednost 200 milijuna eura, pri čemu je prva žena srbijanske vlade istaknula da je Republika Srpska jača kada je Srbija jaka.

"To je prvi put da će naša i njihova elektroprivreda raditi zajedničkim snagama na jednom tako važnom projektu. Ovi projekti vrijede 200 milijuna eura, a riječ je o snazi od 90 megavata", rekla je premijerka Republike Srpske Cvijanović nakon sastanka u Trebinju.

Prvi radovi na izgradnji hidroelektrana 'Pauci' i 'Foča' trebali bi početi već u rujnu, potvrdila je premijerka RS-a. Dodala je kako će Beograd i Banja Luka jačati suradnju i u oblasti namjenske industrije.

Premijerka Srbije Brnabić istaknula je da je suradnja s aktualnim vlastima kojima su na čelu Milorad Dodik i Željka Cvijanović najbolja otkako postoji Republika Srpska.

"Republika Srpska jača je kad je jaka i Srbija. Čestitam premijerki Željki Cvijanović i predsjedniku Miloradu Dodiku na napretku Republike Srpske i na proračunskoj stabilnosti", istaknula je srbijanska premijerka.

Pri tome je navela kako je u protekle četiri godine Srbija na području Republike Srpske investirala 21,5 milijuna eura. Ministri u vladama Srbije i Republike Srpske tijekom dana potpisali su više ugovora o suradnji u oblasti energetike, telekomunikacija, informatike.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Mamlazac
Mamlazac
23:09 29.08.2018.

Trofazne????

DR
Drmiha
22:23 29.08.2018.

Ja stvarno neznam dali manji entitet u BiH ima pravo na tak nesto bez suglasnosti drzavne vlasti, ali znam sigurno da niti jedni niti drugi nemaju 200mil. € . zbog cega je ova srbijanska dugina boja iznjela u javnos ovuu dezinformaciju saznat ce se jako brzo? Ili je se sa republikom Kosovo nesto zakomliciralo pa se otvaraju fronte na drugoj strani ili je nesto sasvim trece.

DU
Deleted user
23:09 29.08.2018.

Je da je u ime svih Hrvata predsjednik stavio potpis za RS al mislim da se ova vijest nas u Hrvatskoj ne tice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije