Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

Srbija će odgovoriti Hrvatskoj na zabranu ulaska Vulinu!

23.04.2018.
u 12:59

Govoreći o samoj zabrani koja je, kako je rekao, prouzročena izjavom Vulina, kazao je kako se nada da Hrvatska ne uvodi verbalni delikt.

Srbija će Hrvatskoj na zabranu ulaska tamošnjeg ministra obrane Aleksandra Vulina na svoj teritorij odgovoriti recipročnim mjerama. Koje će to točno biti, odlučit će srbijanska Vlada na sjednici u četvrtak. Najavio je to upravo srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić

Govoreći o samoj zabrani koja je, kako je rekao, prouzročena izjavom Vulina, kazao je kako bi volio da "nitko u EU ne uvodi verbalni delikt i pravo da prosuđuje sviđa mu se ili ne nečije mišljenje". Ponovio je da je Jasenovac poprište najstrašnijih zločina te, ako Srbi ne mogu posjetiti svoja mjesta stradanja, onda će razmatrati prijedloge da sami popišu svoje žrtve Jadovna, Golubnjače i Jasenovca i da u Srbiji naprave muzej holokausta i muzeje stradanja. 

– Nikad ne odbijamo govoriti o zločinima koji su počinili predstavnici našeg naroda i ponosan sam što se u tome razlikujemo od drugih – kazao je Vučić.

1/3

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin trebao je jučer doći u Hrvatsku na poziv lokalnih crkvenih dužnosnika kako bi nazočio posvećenju hrama svetog Ilije, u Mlaki pokraj Jasenovca. Nakon što su iz Hrvatske počele stizati kritike, odgovorio je kako o njegovu dolasku u Hrvatsku "može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Srbije, Aleksandar Vučić, a nikako ne hrvatski ministri“.

Zbog te je izjave hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poslalo notu Srbiji te objavilo kako mu je zabranjen dolazak u Hrvatsku. Svi su granični prijelazi dobili obavijest da Vulina ne puštaju u Hrvatsku. 

– Spominjanje Vučića kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Hrvatsku je neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Hrvatske i dodatna provokacija – objasnili su u MVEP-u te zaključili:

– Zbog te izjave do daljnjega nije dobrodošao u Hrvatsku.

Komentara 217

Avatar rubinet
rubinet
13:09 23.04.2018.

predlažem...pače zahtijevam od prekodrinaca neka prekinu diplomatske odnose....nitko ne sme da se sprda s vama!

MV
Mijat vrdoljak
16:21 23.04.2018.

Imam konkretan prijedlig: trajna zabrana svim Hrvatskim političarima ulazak u Republiku Srbiju

DL
dr Luigi
13:13 23.04.2018.

SHVATITE konačno,ne zanimate nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije