Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Ana Brnabić: Govore mi da sam fikus, ikebana...

Kritizirali su me da sam fikus, ikebana, Mirko Cvetković, i čula sam i... Idemo dalje“, poručila je Brnabić gostujući na TV Pink
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
27.06.2017.
u 20:30

Nova mandatarka srbijanske vlade sutra, na Vidovdan, predstavlja program zastupnicima

Sutra, na veliki srbijanski blagdan Vidovdan, koji se obilježava 28. lipnja, Ana Brnabić obratit će se zastupnicima Skupštine Srbije i tom prilikom predstavit će plan rada Vlade kojoj će biti na čelu. Zastupnici Skupštine donijet će odluku prema kojoj će Vlada Srbije dobiti dva nova ministarstva, Ministarstvo europskih integracija i Ministarstvo zaštite okoliša, pa će broj ministarstava narasti na 18. S dva nova ministarstva Srbija se približavaju standardima EU. Pri tome neke posebno smeta činjenica što će dosadašnji Ured za europske integracije prerasti u ministarstvo jer to, kako navode, govori o potpunom približavanju Srbije EU.

U EU za 10 godina

Upravo je približavanje Srbije EU jedan od glavnih ciljeva koje je pred Brnabić postavio Aleksandar Vučić.

– Moj osobni prioritet bit će veći rast BDP-a, uspješno zaključivanje sedmog aranžmana s MMF-om, kao i cjelokupnog aranžmana te dalje unaprjeđenje pozicije Srbije na Doing biznis listi Svjetske banke jer to pokazuje reforme u mnogo sfera od građevinskih dozvola, preko pravosuđa, do borbe protiv korupcije. To je dobar okvir u kojem trebamo pratiti dalji razvoj. Bavit ću se i pitanjima kojima sam bila posvećena kao ministrica kao što je efikasna uprava – rekla je Brnabić.

Dodala je i kako će se njena Vlada truditi da se drže financijske discipline koja je uvedena, ali i da će se posvetiti pronalaženju rasta u nekim oblastima koje do sada Srbija nije bila prepoznala poput digitalizacije, pozicioniranja Srbije kao destinacije za filmsku industriju…

Ipak, do punopravnog članstva Srbije u EU poći će još puno vremena što je potvrdio i austrijski diplomata Wolfgang Petritsch koji je rekao kako je prijem Balkana u EU moguć za deset godina.

– U međuvremenu važna je bliža suradnja zemalja u regiji u kojem je Srbija jedan od faktora stabilnosti. Zbog svoje veličine i ekonomskog značaja Srbija ima mnogo odgovornosti za regionalnu sigurnost, a stabilan Zapadni Balkan je nemoguć bez njene posvećenosti – rekao je Petritsch.

Bruxelles ili Moskva

Pred Srbijom je interesantno razdoblje gdje će biti zanimljivo pratiti kako će jedna nestranačka i pri tome deklarirana LGBT osoba biti prepoznata kao premijerka.

– Kritizirali su me da sam fikus, ikebana, Mirko Cvetković, i čula sam i... Idemo dalje“, poručila je Brnabić gostujući na TV Pink.

Bit će zanimljivo pratiti i Vučićev eksperiment u kojem će Brnabić biti premijerka i zadužena za gospodarstvo dok će Dačić voditi vanjsku politiku države. To bi mogao biti i problem jer je Brnabić prozapadno orijentirana dok je Dačić čovjek od povjerenja Moskve.

Komentara 33

DR
Draš
20:49 27.06.2017.

E, da si barem lijepa i korisna kao fikus.

EW
ewcfwqwe
20:48 27.06.2017.

drz se samo politike i ne kenjaj o lgbt slobodoma i pravima je ste tumor ljudskog roda

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
22:26 27.06.2017.

Živila nam pederska Srbija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije