102 14°C
 • biga22:

  Kakve sankcije?.Merkel je na izravnoj vezi sa Putinom, kao i Trumph svaki dan.Pravi se sjeverni tok, najprodavaniji auto u Rusiji je Mercedes, Belgija proda cokolade za 3milijarde eura svake godine na rusko trziste.U kosmosu i u vojnom naouruzanju rade Ameri ... prikaži još! i Rusi bez problema..Dogovaraju se svaki dan oko Iraka,Sirije, rasporedu nuklearnih glava..To je prica za male narode poput nas na Balkanu...Koje sankcije.Rusija je sila..

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  a mi 'volimo' amerikance, od kojih smo 'dobili' helikoptere, u biti malo veće dronove, čiju namjenu još uvijek nismo definirali, dal je za nadzor granice i praćenja ulaska migranata ili snimanje spotova, jer ne mogu nositi nikakvo ozbiljnije naoružanje niti ... prikaži još! biti za prijevoz ranjenika, jer onda helić nema posade, s obzirom na malu nosivost. ruske helikoptere smo umirovili, a jedan ima veći nosivost nego svi ovi skupa. avioni... mi moramo kupiti američke i točka, tako kaže naš gazda, amer. taj isti prijatelj i saveznik nas natjerao da uvedemo sankcije rusima zbog nečega što ameri inače rade non-stop u svijetu, pa su napravili i u toj nesretnoj ukrajini, al prilijepili to rusima.. krim? završena priča, nakon kosova amer nema više niti jednu izliku spominjati nepromljenjivost granica, teritorijalnu cjelovitost neke zemlje kao nešto betonirano. izrael npr. i dalje drži pod okupacijom dijelove sirije, jordana... nema izuzetaka za ovakve stvari, opravdanja, ili je to dozvoljeno ili nije, isto za sve. mi, kao i skoro cijela europa, smo pod žestokom kontrolom amerike, ali eto širi se slika kako nas rusi ucjenjuju plinom, da moramo imati alternativu, jer prevelika ovisnost o ruskom plinu nas.. što točno, ne znam, al znam da su zapadne banke krcate ruskim milijardama koje skrivaju od matice... zašto je američka kontrola dobro za nas, a ruska, koja ni ne postoji, je opasna?! zašto ćemo plaćati plin 40-50% skuplje zbog lng bajke, to nije nova ovisnost i to opasnija? pa i rusi grade lng..

 • Avatar kožar
  kožar:

  U geopolitici svaki narod ili država sama bira svoje prijatelje , nema tu idealizma gledaju se interesi , vojni , ekonomski , sigurnosni . Stvar je Srba i njihova političkog vodstva da biraju one kojima če vjerovati i sa njima ... prikaži još! suradjivati . A mi gdje smo mi , u nekoj davno prevazidjenoj vojnoj organizaciji koja se zove NATO , gdje največi močnik gleda interese samo svoje države i kapitala , gdje su male članice kao mi ukras koji ne može ni do mrvica sa bogata vojna stola za kojim sjedi velikan i caruje . Ako bi ja odlučivao o tome tko nam je bliži Ruska država nam bi bila prva opcija . Prodavali su nam oružje kada smo ga trebali a vjerujem da bi na našem nebu patrolirali moderni zrakoplovi . I to sve bez ulizivanja i lizanja gujice Americi.

Još iz rubrike Vijesti

Heiko Maas
Heiko Maas

'Turska 'invazija' nije u skladu s međunarodnim pravom'

Evo Morales
izbori u boliviji

Moralesu nije siguran četvrti mandat

prtljaga
Pozvani na stranu

Neugodna scena na aerodromu: I sami se šokirali kada su vidjeli što im je u kovčegu