Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napetost

Srbi na Kosovu ne propuštaju vozila Kfora te ih kamenuju

kosovo, barikade, kfor
Reuters/PIXSELL
31.10.2011.
u 19:10

Srbi su, kako već nekoliko dana najavljuju, spremni propuštati vozila Kfora, ali ne i Eulexa jer oni, tvrde Srbi, prevoze kosovske službenike na graničnim prijelazima prema Srbiji.

BEOGRAD - Zapovjednik Kfora Erhard Drews pokušao je danas oko podne u konvoju u kojem je bilo i vozilo Eulexa, proći kroz selo Zupče prema garničnom prijelazu Brnjak, ali se morao vratiti jer Srbi na barikadi nisu dozvolili prolaz Eulexovom vojnom terencu, javljaju mediji u Srbiji.

S generalom Drewsom bio je zamjenik šefa Eulexa Andy Sparkes, bivši britanski veleposlanik u Prištini, a stigli su u pratnji nekoliko jeepova Kfora i jednim Eulexovim, a Srbi su, kako već nekoliko dana najavljuju, spremni propuštati vozila Kfora, ali ne i Eulexa jer oni, tvrde Srbi, prevoze kosovske službenike na graničnim prijelazima prema Srbiji.

To je bio i povod postavljanju barikada jer Srbi ne žele dozvoliti bilo kakvo prometovanje koje je u sklopu uspostave prištinskih institucija na sjeveru Kosova.

Drews je oko petnaestak minuta razgovarao s predstavnikom općine Zubin Potok Srđanom Đurovićem kako bi uvjerio okupljene na barikadama da osim Kfora slobodu kretanja omoguće i osoblju Eulexa. Đurović je rekao da Eulexovo vozilo nisu mogli propustiti prije nego se ta misija "ogradi od kosovskih institucija i djeluje neutralno" te dodao kako i Srbi žele slobodan promet i za Eulex "ali bez nazočnosti predstavnika prištinskih institucija na sjeveru Kosova".

Zapovjedništvo Kfora priopčilo je da su sinoć Srbi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice gdje su u većini, kamenovali dva vozila Kfora, ali u izgredu nitko nije ozlijeđen.

Komentara 36

UT
utatica
23:43 31.10.2011.

srbi vole kad dobiju po tamburi

DU
Deleted user
16:56 01.11.2011.

... na to ih je nagovorio i nahuškao onaj Ruski Ambasador ... A kad Srbi izazovu frku, Rusa nigdje da im pomognu ...

OB
-obrisani-
20:46 31.10.2011.

20:42h ,♥HOS♥, je napisao/la: >>>>>>>> Nisi naveo koliko puta se namjeravas reinkarnirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije